Ilyenkor nem illik hús enni, ezt belénk nevelte a világ, és Mi tiszteletben tartjuk.
Talán nem is lenne nagy baj, ha gyakrabban tartanánk hús mentes napot.
A másik - a padlizsán sózása; van aki arra esküszik, hogy be kell sózni, és akkor elmegy a kesernyés íze, és ez öléggé elterjedt. Kérem szépen, én nem mindig teszem ezt (most sem) és még nem ettem "kesernyés" padlizsánt, próbáltam már, de nagy különbséget nem vettem észre. Tehát ezt a műveletet mindenki saját igényének megfelelően tegye meg, vagy ne. Viszont amikor sózzuk, és panírozzuk, akkor alaposan itassuk le róla nedvességet.
PADLIZSÁN
SZELETEK SZEZÁMMAGOS
BUNDÁBAN, KAKUKKFÜVES RIZZSEL
BUNDÁBAN, KAKUKKFÜVES RIZZSEL
ÉS PIKÁNS SAJTOS
MÁRTOGATÓVAL
Hozzávalók:
2 db
padlizsán
2 p. natúr
joghurt
2 db natúr tömlős
sajt
2 tk. magos
mustár
1 ger.
fokhagyma
bors, só
liszt,
tojás, zsemlemorzsa, szezámmag a panírozáshoz
párolt rizs,
amit kakukkfűvel ízesítünk
Előkészülünk
a panírozáshoz, a zsemlemorzsába gazdagon szezámmagot keverünk.
A padlizsánt
felszeleteljük, és közvetlen panírozás előtt sózzuk, borsozzuk, bő olajban szépen
kisütjük.
A
mártogatóhoz, a joghurtot, a sajttal, magos mustárral, zúzott fokhagymával, borssal
és szükség szerint sóval alaposan kikeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése