Tudom, a tököt nem szokás túl fiatal korában leszedni, de a minapi kerti barangolásom során annyira megtetszett, hogy muszáj volt szednem belőle.
Készítettem egy fincsi főzeléket, persze most egy kicsit máshogy, mint ahogy szoktam.
TÖKÖS PENNE
Hozzávalók:
40 dkg penne
40 dkg csirkemell
40 dkg zsenge főzőtök
30 dkg paradicsom
20 dkg csemege uborka
1 cs. friss kapor
4-5 e-k. balzsamecet
olívaolaj
bors, só
A tésztát forrásban lévő sós ízben kifőzzük. A tököt és az uborkát legyaluljuk, lereszeljük, a paradicsomot felkockázzuk. A csirkemellet felcsíkozzuk és olívaolajon elősütjük. Amikor a hús már kezd szépen pirulni rádobjuk a lereszelt uborkát és a tököt valamint a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk balzsamecettel. Puhára pároljuk a ragunkat szükség szerint a tészta főzővizéből egy-egy kanállal adhatunk hozzá. Ha a tökös ragunk elkészült belekavarjuk a tésztát és a friss, aprított kaprot.
A kapornál törekedjünk a frissre, amennyiben szárított kaprot "kell" használnunk (tapasztalatom szerint) vásároljuk meg a drágábbat, neves gyártótól, de abból is lényegesen többet kell adnunk az ételhez, azt is a főzés utolsó negyedében (szerintem).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése