TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. június 29., péntek

Tésztamánia

Tudom, a tököt nem szokás túl fiatal korában leszedni, de a minapi kerti barangolásom során annyira megtetszett, hogy muszáj volt szednem belőle.
Készítettem egy fincsi főzeléket, persze most egy kicsit máshogy, mint ahogy szoktam. 
Teljesen véletlenül maradt egy darabka tököm amiből pedig...














TÖKÖS PENNE
Hozzávalók:
40 dkg penne
40 dkg csirkemell
40 dkg zsenge főzőtök
30 dkg paradicsom
20 dkg csemege uborka
1 cs. friss kapor
4-5 e-k. balzsamecet
olívaolaj
bors, só
A tésztát forrásban lévő sós ízben kifőzzük. A tököt és az uborkát legyaluljuk, lereszeljük, a paradicsomot felkockázzuk. A csirkemellet felcsíkozzuk és olívaolajon elősütjük. Amikor a hús már kezd szépen pirulni rádobjuk a lereszelt uborkát és a tököt valamint a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk balzsamecettel. Puhára pároljuk a ragunkat szükség szerint a tészta főzővizéből egy-egy kanállal adhatunk hozzá. Ha a tökös ragunk elkészült belekavarjuk a tésztát és a friss, aprított kaprot.
A kapornál törekedjünk a frissre, amennyiben szárított kaprot "kell" használnunk (tapasztalatom szerint) vásároljuk meg a drágábbat, neves gyártótól, de abból is lényegesen többet kell adnunk az ételhez, azt is a főzés utolsó negyedében (szerintem).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése