Lényegében erre az étere is írhatnám, hogy klasszikus, igaz nem felénk, de klasszikus, és én így készítem
CSIRKEPILÁF
Hozzávalók:
5-6 db
csirke felsőcomb
20 dkg rizs
20 dkg
sárgarépa
15 dkg
zöldborsó (fagyasztott)
5 dkg
mazsola
1 nagy fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
4-5 szem
szegfűszeg
1 db
babérlevél
kurkuma
bors, só
(bors
helyett lehet chili)
Párolt rizst
készítünk, azzal a kis különbséggel, hogy az ízesítésnél, babérlevelet és
szegfűszeget is használunk.
A csirke
felsőcombokat kicsontozzuk és felkockázzuk (igény szerint a bőrét leszedhetjük,
én naná, hogy nem tettem).
A vöröshagymát
felaprítjuk, forró zsiradékon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt combhúst.
A sárgarépát
megtisztítjuk, felkarikázzuk és amikor a hús finoman lepirult, ezt is hozzáadjuk,
sózzuk, borsozzuk, kurkumával színezzük, „ízesítjük”, vízzel felöntve pörkölt
módján főzzük, az első forráskor belekeverjük a fagyos borsót, az utolsónál
pedig a mazsolát.
Szépen rotyogatva,
készre főzzük, úgy, hogy annyi szaftja legyen, ami épphogy! ellepi, az így kapott
ragunkat, ezután beleforgatjuk a kész, illatos, ízes rizst, és már tálalhatjuk
is.
(A kurkumának nincs sok, túl erős íze, ennek
hiányában, használhatunk fűszerpaprikát, de csak óvatosan, hogy ne legyen a piláfunk,
pörkölt jellegű; ha viszont curry-vel színeznénk, akkor arra ügyeljünk, hogy a
curry, egy fűszerkeverék, tehát ölég jellegzetes íze van !!!)
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése