TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. március 23., vasárnap

Blogkóstoló 15.

Azért ez érdekes!
A közelmúltban  megakadt a szemem egy  barna lányon érdekes kis rágcsán, gondoltam ezt feltétlen kifogom próbálni...
Aztán telt-múlt az idő elérkezett a 15. blogkóstoló és „mit ad isten, illetve hogy, hogy nem elvtársak”, kit sorsoltak nekem, na kit"?
Hát a Pitelányt azaz a Tűpárna és Habverő blog szerzőjét akinél ráakadtam erre az egyszerű kis szezámmagos rágcsára.
No, és vajon mit készítettem a blogkóstolóra ??? ;)














SAJTOS-MAGOS RÁGCSA, CAYENNE-I BORSSAL
Hozzávalók:
5 dkg szezámmag és lenmag keveréke
1 tojás
5 dkg reszelt sajt (trappista)
kurkuma 
cayenne-i bors
A tojás jó habosra verjük (géppel legalább 5 perc), belekeverjük a többi hozzávalót, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe borítjuk, egy vízbe mártott kanállal kb..15×15 centis lappá simítjuk és gázsütő 6 fokozatán, 10-15 perc alatt szépen megsütjük, aztán feldaraboljuk.


 

6 megjegyzés:

  1. Egyből ráismertem a képről, hogy ez csak az enyém, lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Ugye-ugye, hogy mire nem jó ez a blogkóstolós játék!! pl, hogy azóta mindig rátekintek az "őrült" receptjeidre!!! Most is így tettem, és tetszik ez a "rágcsa" , ki fogom próbálni! Köszi a Pitelánynak is! üdv. ChéfTündér.

    VálaszTörlés
  3. Milyen eygszerű és mutatós, nekem is bejön :)

    VálaszTörlés
  4. Na, ugye, hogy ugye! ;)
    Köszönöm a kedves szavakat!
    Valóban jó ez a kis játék, nekem az tetszik benne, hogy emberfia ráakad olyan gyöngyszemekre vagy őrültségekre amik eddig kiestek a perifériás látásból; úgyhogy csak hajrá és jöjjön a 16. ;) Csókollak bennetek aCiróBácsi gotthárdról

    VálaszTörlés
  5. Ó ez nagyon tetszik! Tudnál segíteni abban, hogy a gázsütő hatos fokozat kb. hány fok? Köszi! :-)

    VálaszTörlés