TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 9., szerda

Light

Kezdek aggódni magam miatt :$ Valamiért egyre többször úgy érzem, hogy a környezetem nincs megelégedve a testsúlyommal illetve testalkatommal. Nem értem!
Igaz ami igaz, hajnalban, biztos ami biztos alapon ajánlatos elkerülnöm a vérben forgó szemű bölléreket. De ennek ellenpontozásaként a Felsőpincédi kádármester Jókád Árpi bácsi, egyszer már megkeresett azzal a kéréssel, hogy szívesen venne méretet rólam, az új termékeihez.
Lassan már oda jutunk, hogy a kövérebb emberkéket, kiközösítik a társadalomból, és ez kérem felháborító. 
Miért van az, ha a moziban, színházban megkérdezzük, hogy szabad-e ott az a hely, érdekes módon, mindenki a riadalomtól eltorzult arccal, majdhogynem sikoltó, fennhangon közli - FOGLALT !!! - és már el is fordul, nehogy beszélni kelljen róla. 
Amikor pedig időben érkezünk, miért marad mellettünk két, fél szabad hely, miért nem akar oda ülni senki?!  
A presszó teraszáról pedig eszünk ágában sincs elhozni a műanyag széket, (a francnak köll ez a gyönge sza szék) csak valahogy rávákumozódott a hátsófelünkre. 
...és a medence széléről sem kell hátrább húzódni amikor egy kicsit nagyobb ember, szeretne csuka bálnafejest ugrani. 
Így van kérem, megvagyunk bélyegezve! 
Aztán az orvosokról még nem is beszéltem; nekem már a fogorvos is azt mondja, hogy fogyni kellene.
Namegsztán már kerékpár-szervizben is ezzel élcelődnek.
Hát csoda? hogy pár napja diéta mániám van (bár már egy picit zavar). 















ÍZES PANÍRBA FORGATOTT CSIBEMÁJ, 
           LIGHT-OS SALÁTÁVAL 
Hozzávalók:
40 dkg csibemáj
50 dkg spárga
2 db saláta cukkini
1 db körte
1 lilahagyma
1 p. natúr joghurt
jégsaláta 
bors, só
a panírozáshoz:
liszt, tojás, darált keksz egy picike chili porral ízesítve
A salátához megtisztítjuk és feldaraboljuk az összetevőket (én a spárgát is nyersen, vékony karikákra vágva használtam, de ha úgy gondoljuk; a szokásos módon blansírozhatjuk). Egy tálba rakva, sóval, borssal és a joghurttal alaposan összeforgatjuk és tálalásig hűtőszekrényben tároljuk. 
A csibemájat szintén megtisztítjuk és a szokásosnál kisebb darabkákra vágjuk. A hagyományos módszer szerint bepanírozzuk azzal a turpissággal, hogy zsemlemorzsa helyett darált kekszet használunk amit egy picike chili porral ízesítettünk. Tálaláskor a salátát körbe rakjuk a tányéron, a közepére halmozzuk a rántott csibemájat és az apróra vágott lilahagymával megszórjuk.

4 megjegyzés:

  1. Ez tetszett! Nagyon jót nevetgéltem, köszi! :) Ezt a darált kekszes módszert meg tesztelnem kell.

    VálaszTörlés
  2. Megértelek :) vagyis én már túl vagyok rajta -25 kilóval és sok sikert kívánok, hogy ha rászánod magad neked is sikerüljön. A kaja meg isteni finom

    VálaszTörlés
  3. Nekem is tetszett :-)),nem kicsit:-))
    én -15, de már évek óta stagnálok (legalább tartom a tétet:-))...pedig lehetne még tovább, teszek is érte, de hiába. :-((
    Sok sikert, és sok ilyen finom light-ot :-))

    VálaszTörlés
  4. Köszi Csajok, arik vagytok! Igen, valóban rá kellene szednem magam, de remélem ,ha már beszélek, írok róla az olyan mintha az első lépéseket tenném meg :$
    Pixie a panír ölég alattomos eddig még senki nem jött rá, mi is ez, a chili (szerintem) mindenképp kell bele, de csak finoman.

    VálaszTörlés