...és még valamivel, stílusosan, vagy legalábbis annak indult, aztán... 😈😁
ÜNNEPI
PULYKAROLÁD,
MOGYORÓS-RIZIBIZIVEL
Hozzávalók:
60 dkg
pulykamell
2 db főtt
tojás
2-3 szelet
rozsos toast kenyér
1 db natúr
tömlős sajt
8-10 dkg
szeletelt csemege vastagkolbász (vagy szalámi)
liszt,
tojás, zsemlemorzsa a panírhoz
25 dkg rizs
15 dkg zöldborsó
(fagyos)
3 ek.
szeletelt mogyoró (akár mandula)
olívaolaj és
vaj
bors, só
A tojásokat
megfőzzük, megpucoljuk, a rozsos toast kenyérszeleteket, megpirítjuk, és
felkockázzuk őket.
A szeletelt
csemege vastagkolbászt, pici kockákra vágjuk, majd a sajttal, a kenyér és tojáskockákkal
alaposan összekeverjük.
-Csemege kolbász helyett használhatunk másfélét, akár parasztkolbászt és a tömlős sajt is lehet ízesíett.-
-Csemege kolbász helyett használhatunk másfélét, akár parasztkolbászt és a tömlős sajt is lehet ízesíett.-
A pulykamellet 4 db 15 dekás szeletre vágjuk
és kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. (Természetesen kisebb szeleteket is
vághatunk, de így szerintem mutatósabb, és feleannyi a munka vele.)
A tölteléket
egyformán elosztjuk a szeleteken, felgöngyöljük, a végeknél benyomkodjuk, behajtogatjuk,
majd a hagyományos módszerrel bepanírozzuk, és bő olajban kisütjük.
A szeletelt
mogyorót szárazon kissé megpirítjuk. (Nem hagyjuk a forró serpenyőben!)
A rizst, vaj
és olívaolaj keverékén üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, a pirított
mogyorót, majd dupla mennyiségű, forró, sós vízzel felöntve, kis lángon, pároljuk addig
amíg, szintjéig elfőtte a levét, majd letakarjuk egy fedővel, és 1-2 perc
múlva, félrehúzzuk a tűzről, kb.20 perc pihentetés után tálalhatunk.
Finom lehetett. Jól is néz ki.
VálaszTörlésBIZONY ÁM :) FINOM LETT, ÉS HA HÚSVÉTKOR (UTÁN) KÉSZÍTJÜK EL TUDJUK HASZNÁLNI A HÍMES TOJÁSOKAT ÉS AKÁR SONKÁT IS ;)
TörlésMindig nagyon guszta dolgokat készítesz!☺
VálaszTörlés