TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 6., kedd

Karalábé és csirke avagy A modern hagyományos

Még nem vagyok megfertőzve, csak egy ici-picit gondoltam újra ezt a pompás kis főzeléket.
Ami lényegében és csupán annyi, hogy sűrű, darabos, mártásszerű lett, amit a kanál nélkül is könnyedén fogyaszthatunk.















TEJSZÍNES KARALÁBÉFŐZELÉK,
   ROZMARINGOS CSIRKECOMBBAL
Hozzávalók:
60 dkg karalábé
15 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
2 ek. méz
2 dl tejszín
étkezési keményítő (vagy liszt)
szerecsendió
petrezselyem zöldje
8 csirke felsőcomb (vagy 4 egész)
rozmaring
bors, só
A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, a bőrük alá rozmaring levélkéket bújtatunk, majd sütőben (a szokásos módon) szépen megsütjük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk, a karalábét és a sárgarépát felkockázzuk.
Kevéske zsiradékon üvegesre sütjük a hagymát, aztán hozzáadjuk a répakockákat, és a mézet, alaposan elkavarjuk, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük vízzel. Az első forrás után a karalábét is hozzáadjuk, és csak annyi vízben főzzük puhára, ami épp ellepi.
Amikor a zöldségek roppanós puhára főttek, tejszínnel és keményítővel besűrítjük, tálalás előtt egy jó adag, aprított petrezselyem zölddel frissítjük.
Mint az a fotón is látszik, NE a szokásos, bő lével készítsük, ezt a főzeléket, hanem inkább sűrű mártásszerű ragu legyen, ami késsel, villával, na és a rozmaringos csibecombbal is könnyen fogyasztható!

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése