Még nem vagyok megfertőzve, csak egy ici-picit gondoltam újra ezt a pompás kis főzeléket.
Ami lényegében és csupán annyi, hogy sűrű, darabos, mártásszerű lett, amit a kanál nélkül is könnyedén fogyaszthatunk.
TEJSZÍNES KARALÁBÉFŐZELÉK,
ROZMARINGOS
CSIRKECOMBBAL
Hozzávalók:
60 dkg
karalábé
15 dkg
sárgarépa
1 kisebb fej
vöröshagyma
2 ek. méz
2 dl tejszín
étkezési
keményítő (vagy liszt)
szerecsendió
petrezselyem
zöldje
só
8 csirke
felsőcomb (vagy 4 egész)
rozmaring
bors, só
A csirkecombokat
sózzuk, borsozzuk, a bőrük alá rozmaring levélkéket bújtatunk, majd sütőben (a szokásos
módon) szépen megsütjük.
Közben a
zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát felaprítjuk, a karalábét és a sárgarépát
felkockázzuk.
Kevéske
zsiradékon üvegesre sütjük a hagymát, aztán hozzáadjuk a répakockákat, és a
mézet, alaposan elkavarjuk, megsózzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd felöntjük
vízzel. Az első forrás után a karalábét is hozzáadjuk, és csak annyi vízben főzzük
puhára, ami épp ellepi.
Amikor a
zöldségek roppanós puhára főttek, tejszínnel és keményítővel besűrítjük, tálalás
előtt egy jó adag, aprított petrezselyem zölddel frissítjük.
Mint az a fotón is látszik, NE a szokásos, bő lével készítsük,
ezt a főzeléket, hanem inkább sűrű mártásszerű ragu legyen, ami késsel,
villával, na és a rozmaringos csibecombbal is könnyen fogyasztható!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése