TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 16., szerda

Kontraszt

Rendszeres olvasóim talán már észrevették, hogy meglehetősen kedvelem az úgymond kontrasztos ételeket. Gyenge és markáns, édes és sós, édes és csípős, és sorolhatnám még a variációkat kitudja meddig. A lényeg a lényeg; az egymástól élesen eltérő ízek ügyes kombinációja. 
Csak egy példát hadd említsek a közelmúltból; az epres desszertemnél találkozhattunk édessel és savanyúval, aztán jött egy semleges íz a korpás keksz és erre rá a sós sajt (remélem kipróbáltátok) a végeredmény pedig... hááát, hadd ne dicsérjem magam.
A következő levesemben is van egy kis kontraszt, de itt még az ízen kívül az állagot is megkevertem, krémes, omlós, és ropogós.














PASZTINÁK PÜRÉLEVES, 
            FETÁVAL ÉS KOLBÁSZ CHIPS-EL
Hozzávalók: 
60 dkg paszternák
1 db alma (nagyobbacska)
1 l víz (+)
2 dl tej
1 db tyúkhúsleves-kocka
8-10 dkg parasztkolbász (csípős)
8-10 dkg Feta sajt
kakukkfű
igény szerint só 
A paszternákot megtisztítjuk és felkarikázzuk, majd a bő 1 liter vízben felrakjuk főni, egy darab tyúkhúsleves-kockával és kakukkfűvel ízesítjük. Közben az almát meghámozzuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk a paszternákhoz; jó puhára főzzük őket, majd a végén egy forralásnyi időre beleöntjük a tejet, aztán botmixer segítségével (vagy turmixgépben) szép simára pürésítjük a levesünket, ízlés szerint sózhatjuk.
Ez egy sűrű, püréleves, de plusz víz vagy tej hozzáadásával, kívánt állagúra hígíthatjuk.
A kolbászt hajszálvékonyra (azért egy picit lehet vastagabb) szeleteljük és pár csepp olívaolajon serpenyőben ropogósra pirítjuk, a Fetát felkockázzuk és ezeket kínáljuk a leveshez  betétként.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése