Íme a mai nap.
Egyszerű és a full-os 😉
TEJSZÍNES-GOMBÁS
FUSILLI
Hozzávalók:
25 dkg
fusilli (orsó tészta)
30 dkg gomba
1 fej
vöröshagyma
1 szál
sárgarépa (kb. 12dkg)
1 szál
szárzeller (zöldje, ha van)
2 dl tejszín
majoránna
bors, só
olívaolaj
A
vöröshagymát, a szárzellert, és a sárgarépát felaprítjuk, illetve apró kockákra
vágjuk, majd együtt, olívaolajon finoman lepirítjuk.
Közben a
tésztát kifőzzük.
A gombát
megtisztítjuk, feldaraboljuk és az alaphoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk,
majoránnával ízesítjük, és annyi vízzel felöntve, ami épp ellepi, kis lángon, kívánt
puhaságúra főzzük.
Ezután hozzáadjuk
a tejszínt, sűrűre forraljuk, aztán beleforgatjuk a tésztát és már tálalhatjuk
is.
Aki úgy
szereti, reszelt sajttal megszórhatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése