Tegnap megígértem, hogy ma egy teljesen, egyszerű, hétköznapi, szokványos, hagyományos, átlagos ételt készítek, és nem teszek bele semmi Őrült kunkort.
Ez így is lett 👌 krumplileves kolbásszal, utána pedig egy egyszerű túrós kiflit sütöttem...
...egyszerű, bár az ízesítése, az talán picit...., de ezt majd holnap 😉
EGYSZERŰ,
KOLBÁSZOS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
60 dkg
burgonya
1 szál
sárgarépa
1 fej
vöröshagyma
2 ger.
fokhagyma
2 pár
Debreceni
1 p. tejföl
1-2 ek.
liszt
1 db
babérlevél
fűszerpaprika
majoránna
kömény
só
A burgonyát
megtisztítjuk, és felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A sárgarépát
feldaraboljuk és a hagymához adjuk, amivel finoman lepirítjuk, majd hozzáadjuk
a burgonyát, megsózzuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel, majoránnával, és köménnyel
ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkavarjuk, aztán vízzel felöntve,
puhára főzzük.
Közben a Debrecenit
felkarikázzuk, a tejfölből és a lisztből habarást készítünk.
A burgonya
puhulásához igazítva, az utolsó 5-8 percnél, beleszórjuk a Debreceni karikákat,
és egy forrás után a tejfölös habarással besűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése