TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 28., szerda

Burgonya és kolbász avagy Egy egyszerű igéret


Tegnap megígértem, hogy ma egy teljesen, egyszerű, hétköznapi, szokványos, hagyományos, átlagos ételt készítek, és nem teszek bele semmi Őrült kunkort.
Ez így is lett 👌 krumplileves kolbásszal, utána pedig egy egyszerű túrós kiflit sütöttem...
...egyszerű, bár az ízesítése, az talán picit...., de ezt majd holnap 😉













EGYSZERŰ, KOLBÁSZOS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 pár Debreceni
1 p. tejföl
1-2 ek. liszt
1 db babérlevél
fűszerpaprika
majoránna
kömény
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymához adjuk, amivel finoman lepirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel, majoránnával, és köménnyel ízesítjük, meghintjük fűszerpaprikával, elkavarjuk, aztán vízzel felöntve, puhára főzzük.
Közben a Debrecenit felkarikázzuk, a tejfölből és a lisztből habarást készítünk.
A burgonya puhulásához igazítva, az utolsó 5-8 percnél, beleszórjuk a Debreceni karikákat, és egy forrás után a tejfölös habarással besűrítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése