Mai, ünnepi, fincsi 😁
KAPROS-TÚRÓS
PULYKAMELL,
BACON-BA BORÍTVA, ZÖLDSÉGES RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg
pulykamell
50 dkg túró
4 ger.
fokhagyma
30 dkg szeletelt
Bacon (kb.)
kapor
bors, só
rizs,
sárgarépa, cukkini, zöldborsó
A túrót egy
villa segítségével összetörjük, zúzott fokhagymával, kaporral, és kevéske sóval
alaposan összekeverjük. (Ha „túl száraz”, rögös, túrót használnánk, tejföllel lazíthatjuk,
de csak finoman, óvatosan!!!)
A
pulyamellet felszeleteljük, feldaraboljuk, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A kapros
túrót ráhalmozzuk a hússzeletkékre, a tetejükre ráfejtetjük a szeletelt Bacon-t, majd ügyesen, biztos kézzel,
aláhajtogatjuk a széleit, és kikent tepsibe pakoljuk őket. (Ennél a műveletnél,
fontos az, hogy jó állagú túróval dolgozzunk; és ne „játszunk" sokat a Bacon-al.)
Előmelegített
sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt szépen megsütjük.
Kedvünkre
való zöldséges rizzsel találjuk, vagy amivel jól esik.
(A Bacon szeletek, minősége, mérete, illetve vastagságágától függően előfordulhat, hogy picivel több kell.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése