TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. április 2., hétfő

Túró és pulyka avagy Jól kezdődött, jó vége lett


Mai, ünnepi, fincsi 😁



KAPROS-TÚRÓS PULYKAMELL,
    BACON-BA BORÍTVA, ZÖLDSÉGES RIZZSEL
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell
50 dkg túró
4 ger. fokhagyma
30 dkg szeletelt Bacon (kb.)
kapor
bors, só
rizs, sárgarépa, cukkini, zöldborsó
A túrót egy villa segítségével összetörjük, zúzott fokhagymával, kaporral, és kevéske sóval alaposan összekeverjük. (Ha „túl száraz”, rögös, túrót használnánk, tejföllel lazíthatjuk, de csak finoman, óvatosan!!!)
A pulyamellet felszeleteljük, feldaraboljuk, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A kapros túrót ráhalmozzuk a hússzeletkékre, a tetejükre ráfejtetjük a szeletelt Bacon-t, majd ügyesen, biztos kézzel, aláhajtogatjuk a széleit, és kikent tepsibe pakoljuk őket. (Ennél a műveletnél, fontos az, hogy jó állagú túróval dolgozzunk; és ne „játszunk" sokat a Bacon-al.)  
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 perc alatt szépen megsütjük.
Kedvünkre való zöldséges rizzsel találjuk, vagy amivel jól esik.
(A Bacon szeletek, minősége, mérete, illetve vastagságágától függően előfordulhat, hogy picivel több kell.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése