TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 8., csütörtök

Spenót és burgonya avagy A mai napot illetőleg

Ma reggel, az egyik fészes csoportban, szívemnek tetsző bejegyzést, illetve hozzászólást találtam. 
Ráadásul pont akkor, amikor én is, olyasmit, hasonlót, lényegében ugyanazt írtam.
Vajon mi lehetett ez, illetve az?
...nem más mint egy gyakori, és napi kérdés:
-Mit főzzek ma ??? 
...és a válasz:
-Nézz be a hűtőbe, kamrába és azt, illetve abból bármit.
Én is így tettem, illetve ilyen ettem 😉💪















KÖMÉNYES SERTÉSSZELET,
   SPENÓTOS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
80 dkg burgonya
20 dkg bébi spenót
10 dkg kolozsvári szalonna
4 ger. fokhagyma
őrölt kömény
bors, só
A burgonyát megtisztítjuk, feldaraboljuk és só vízben megfőzzük.
A bébi spenótot megmossuk, lecsepegtetjük.
A szalonnát aprókockákra vágjuk (vagy már így vásároljuk).
A sertéskarajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és őrölt köménnyel (bátrabban) megszórjuk, majd grill vagy normál serpenyőben megsütjük.
A megfőtt burgonyát kevéske zsiradékon, elkezdjük pirítani, közben hozzáadjuk a szalonnát, és amikor már szépen pirul, vékonyra szeletelt fokhagymát és spenótot is beleforgatjuk.
Ennyi, így jött, illetve ez lett.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése