TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 19., hétfő

Zöldség és leves avagy Zöld és fehér, a piros helyett

Ma megkívántam a Minestrone levest, aztán eszembe jött, hogy az bordó tányérba nem a legmutatósabb, ezért összehordtam mindenféle zöldséget, és...  Ta-damm, pikk-pakk!
Tudom, vehettem volna elő, zöld tányért is, de ez a bordó volt épp tiszta...
...nagyjából 😁












MINESTRONE VERDE
Hozzávalók:
1 db saláta cukkini
20 dkg kelbimbó
10 dkg zöldborsó (fagyos)
2 szál szárzeller
1 fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
2 db natúr tömlős sajt
apró tészta (pl. gyufatészta, vagy akár tört spagetti…)
petrezselyem zöldje
majoránna
kakukkfű
lestyán
bors, só
olívaolaj
A hagymát felaprítjuk, a zellert felszeleteljük, a cukkinit, fél-, vagy negyed karikákra, a kelbimbót, negyedekre vágjuk. (A borsót úgy hagyjuk ahogy van.)
Egy edényben olívaolajat hevítünk, és a cukkini kivételével, a feldarabolt zöldségeket, a hagymával együtt finoman lepirítjuk, „félúton”, az aprított fokhagymát is hozzáadjuk.
Ezután megsózzuk, borsozzuk, befűszerezzük, és bő egy liter vízzel felöntve, felforraljuk.
Amikor forr, beletesszük, a még fagyos borsót, amikor újra felforr, jöhet a cukkini, majd a következő forrásnál beleszórjuk a tésztát.
Ha már a tészta is megfőtt, egy kis forró lével kikeverjük a sajtokat, aztán a leveshez öntve, percek alatt készre főzzük, aprított petrezselyemmel frissítjük.
Aki úgy kívánja, tálaláskor reszelt Parmesan-al megszórhatja.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése