Tudom, vehettem volna elő, zöld tányért is, de ez a bordó volt épp tiszta...
...nagyjából 😁
MINESTRONE
VERDE
Hozzávalók:
1 db saláta
cukkini
20 dkg
kelbimbó
10 dkg
zöldborsó (fagyos)
2 szál
szárzeller
1 fej
vöröshagyma
4 ger.
fokhagyma
2 db natúr
tömlős sajt
apró tészta
(pl. gyufatészta, vagy akár tört spagetti…)
petrezselyem
zöldje
majoránna
kakukkfű
lestyán
bors, só
olívaolaj
A hagymát
felaprítjuk, a zellert felszeleteljük, a cukkinit, fél-, vagy negyed karikákra,
a kelbimbót, negyedekre vágjuk. (A borsót úgy hagyjuk ahogy van.)
Egy edényben
olívaolajat hevítünk, és a cukkini kivételével, a feldarabolt zöldségeket, a hagymával együtt finoman
lepirítjuk, „félúton”, az aprított fokhagymát is hozzáadjuk.
Ezután
megsózzuk, borsozzuk, befűszerezzük, és bő egy liter vízzel felöntve,
felforraljuk.
Amikor forr,
beletesszük, a még fagyos borsót, amikor újra felforr, jöhet a cukkini, majd a következő forrásnál beleszórjuk a
tésztát.
Ha már a tészta is megfőtt, egy kis forró lével kikeverjük a sajtokat, aztán a leveshez öntve,
percek alatt készre főzzük, aprított petrezselyemmel frissítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése