TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 7., szerda

Szűz és Brassó avagy Mindenki másképp csinálja

Nakéremszépen. 
Gondoltam utánanézek 😯
Brassói aprópecsenye, ismét egy olyan dolog amit százan, százegyféleképpen készítünk.
Kockára vágva, csíkozva, paprikával, majoránnával, szafttal vagy anélkül, szűzpecsenyéből, tarjából, karajból, és vannak akik esküsznek a zöldborsóra, vagy épp paprikára és paradicsomra. 
Stb... 
Ahogy én szeretem, az pedig így készül.















BRASSÓI APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
80 dkg szűzpecsenye
15 dkg kolozsvári szalonna
 1 kg burgonya
2 fej vöröshagyma
6-8 ger. fokhagyma
1 ek. liszt
petrezselyem zöldje
fűszerpaprika
majoránna
bors, só
A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sütésig hideg vízben tartjuk.
Egy nagyobb edényben olajat hevítünk, és amikor még nem túl forró, beletesszük a burgonyakockákat, amiket alaposan lecsepegtettünk, és egy konyharuhával leitattuk róluk a „felesleges” nedvességet. Nagyjából 5 perc alatt szép pirosra sütjük, felhasználásig papírtörlővel kibélelt tálba tartjuk. Könnyebb a dolgunk, ha kisebb, 2-3 adagban sütjük meg.
(De, és természetesen főtt burgonyakockákat is piríthatunk, viszont ezt csak kis betűvel írom le, és ez nem véletlen.)
A szépen megtisztított, lehártyázott szűzpecsenyét, felcsíkozzuk.
A szalonnát, vékony csíkokra, a vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
Egy serpenyőben világosra pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a csíkozott szűzpecsenyét, így együtt pirítjuk még 1-2 percig.
Ezután megsózzuk, borsozzuk (én úgy szeretem, ha érződik rajt a frissen őrölt bors íze), majoránnával és aprított fokhagymával ízesítjük, félrehúzzuk a tűzről, meghintjük fűszerpaprikával és 1 evőkanál lisztel, elkavarjuk, felöntjük egy kevéske vízzel, aztán pár perc alatt készre pároljuk.
Tálalás előtt aprított petrezselyemzölddel, és a sült burgonyakockákkal alaposan összeforgatjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése