Nakéremszépen.
Gondoltam utánanézek 😯
Brassói aprópecsenye, ismét egy olyan dolog amit százan, százegyféleképpen készítünk.
Kockára vágva, csíkozva, paprikával, majoránnával, szafttal vagy anélkül, szűzpecsenyéből, tarjából, karajból, és vannak akik esküsznek a zöldborsóra, vagy épp paprikára és paradicsomra.
Stb...
Ahogy én szeretem, az pedig így készül.
BRASSÓI
APRÓPECSENYE
Hozzávalók:
80 dkg
szűzpecsenye
15 dkg
kolozsvári szalonna
1 kg
burgonya
2 fej
vöröshagyma
6-8 ger.
fokhagyma
1 ek.
liszt
petrezselyem
zöldje
fűszerpaprika
majoránna
bors, só
A burgonyát
megtisztítjuk, felkockázzuk, sütésig hideg vízben tartjuk.
Egy nagyobb
edényben olajat hevítünk, és amikor még nem túl forró, beletesszük a
burgonyakockákat, amiket alaposan lecsepegtettünk, és egy konyharuhával
leitattuk róluk a „felesleges” nedvességet. Nagyjából 5 perc alatt szép pirosra
sütjük, felhasználásig papírtörlővel kibélelt tálba tartjuk. Könnyebb a dolgunk,
ha kisebb, 2-3 adagban sütjük meg.
(De, és természetesen
főtt burgonyakockákat is piríthatunk, viszont ezt csak kis betűvel írom le, és
ez nem véletlen.)
A szépen
megtisztított, lehártyázott szűzpecsenyét, felcsíkozzuk.
A szalonnát,
vékony csíkokra, a vöröshagymát félkarikákra vágjuk.
Egy serpenyőben
világosra pirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, majd a csíkozott szűzpecsenyét,
így együtt pirítjuk még 1-2 percig.
Ezután
megsózzuk, borsozzuk (én úgy szeretem, ha érződik rajt a frissen őrölt bors
íze), majoránnával és aprított fokhagymával ízesítjük, félrehúzzuk a tűzről, meghintjük
fűszerpaprikával és 1 evőkanál lisztel, elkavarjuk, felöntjük egy kevéske
vízzel, aztán pár perc alatt készre pároljuk.
Tálalás
előtt aprított petrezselyemzölddel, és a sült burgonyakockákkal alaposan
összeforgatjuk.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése