TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 26., szombat

...innenonnan...

Szinte folyamatosan kapok különböző váratlan, leveleket, mail-ket, ezekbe olykor-olykor vannak hasznos dolgok is gondoltam egy-kettőt megosztok veletek. Először én is levélbe akartam elküldeni nektek had dagadjon a postaládátok, aztán mégis a közlés mellet döntöttem, ezt talán nem jelölitek spam-nak :)

A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héját a hangyaboly köré.
 
Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.

Rágógumi a ruhában? Tedd egy órára a mélyhűtődbe.


A fehérnemű nem elég fehér? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg
vízben!

Hajad nem elég fényes? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg.


Távol tartani egeret, és patkányt, hintsd meg fekete bors porral a területet ahol tanyáznak.
elmennek másfelé.
Hogy a citrom kiadja a az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard ki.

Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet
kenyeret a káposzta tetejére.

Ha a hagymától könnyezik a szemed, rágcsálj egy rágógumit.


Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát.


Tintafolt a ruhán? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd
száradni, és csak utána mosd ki.

Immunrenszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani, naponta 3-5 szem már elég.

Dobjon 3-4 aszalt szilvát a levesbe és hagyja főni 5 percig. A gyümölcs magába szívja a felesleges sót.

Lisztet, porcukrot, kakaót mindig szitálva adjad a többi összetevőhöz. Így levegősebb lesz a tészta.

Vegyünk egy nylon zacskót vagy szatyrot, attól függ, mennyit akarunk érlelni egyszerre. A kiviket tegyük érett almák közé. A zacskó tetejét zárjuk le. Pár nap elteltével a kivi friss, puha és nagyon zamatos lédús lesz.

A tej kifutását úgy akadályozhatjuk meg, hogy az edény száját bevajazzuk.

Nem ég le a tej, ha forralás előtt az edényt hideg vízzel kiöblítjük.

Ha a nagyobb burgonyákat villával megszurkáljuk, főzés közben egyszerre fő meg a kisebbekkel a vadszárnyas kora bizonytalan, tanácsos előbb sós vízben félpuhára főzni, és csak utána sütni.

2 megjegyzés:

  1. Szuper ötletek! Köszi! Cserébe én is írok egyet: Nem ég le a tej, puding, stb... ha nem közvetlenül tesszük a tűzre, hanem "közbeiktatunk" egy nagyobb, félig vízzel töltött edényt, és úgy főzzük.

    VálaszTörlés