Szóval, ez a sokat sejtető cím, lényegében arra utal, hogy meg-megkívánom a jóféle klasszikus kis mannákat, de mindig beugrik valami a formás fejecskémben, rakományként elhelyezkedő agy nevű képződménybe és akkor...
Szóval akkor csak úgy jönnek az Őrültnél Őrültebb ötletek, Ételek és ez Jó.
Ilyenkor még azon is elgondolkodom (persze a -gondolkodom- csak idézőjelben értendő), hogy nevezhetném a blogomat ŐrültenJóÉteleknek is 👍
Hm, ez tetszik!
Mi?
...micsoda?
Ja! hogy már az..., akkor ez tök Jó 😁
PARADICSOMOS-HAGYMÁS
OLDALAS
HOZZÁADOTT
ZSIRADÉK NÉLKÜL
Hozzávalók:
1 kg
sertésoldalas
2 nagy dob.
paradicsompüré (140g)
4 par.dob. víz
5 ger.
fokhagyma
2 fej
vöröshagyma (30-35dkg)
1 tk. őrölt
kömény
2 tk.
majoránna
bors, só
Az oldalast
feldaraboljuk, sóval és köménnyel bedörzsöljük.
A
vöröshagymát felkockázzuk, most nem kell aprítani, hisz’ ez lesz az egyik
jelleget adó anyag.
A paradicsompürét, 4 saját dobozának megfelelő mennyiségű vízzel kikeverjük, zúzott fokhagymával,
majoránnával, borssal, és egy kicsi sóval ízesítjük.
A
felkockázott a vöröshagymát, a paradicsomhoz adjuk, aztán alaposan beleforgatjuk,
beletapicskoljuk a húsokat, majd tepsiben pakoljuk őket, és a paradicsomos-hagymás
szószt ráöntjük (ne legyen túl nagy a tepsi).
180 fokos
sütőben, fóliával letakarva, bő 1 órát pároljuk, ezután a fóliát levéve kívánt
puhulásig sütjük, illetve szépen megpirítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése