Ne kérdezzetek semmit.
Jött az ötlet.
Nem tudom hogyan, és honnan, csak jött.
Ölég népies lett, ha valaki ismer valami hasonlót, léci írjon.
Kösziköszi és ŐrültenJóÉtvágyat !
TEJFÖLÖS
KÁPOSZTALASKA,
GERSLIVEL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
1 db fejes
káposzta (kb. 1,30 kb.)
15 dkg
gersli (árpagyöngy)
20 dkg
lángolt kolbász
2 ger.
fokhagyma
2 ek.
kristálycukor
1-2 ek.
liszt
1 p. tejföl
babérlevél
kömény
rozmaring
bors, só
A gerslit
egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, majd átöblítve, sóval és babérlevéllel
ízesített vízben, megfőzzük, leszűrjük, félretesszük.
A káposzta
külső csúnya leveleit eltávolítjuk, a torzsát kivágjuk, aztán a káposztát
nagyobbacska kockákra vágjuk (laskákra), egy tálba rakjuk, megsózzuk, majd
alaposan átforgatjuk, illetve a kezünkkel jól meggyömöszköljük, „megtörjük” és
jó egy órát pihentetjük, közben ezt a műveletet 2-3 megismételjük.
A kolbász
apró kockákra vágjuk, és forró zsiradékon picit megpirítjuk, majd
megszórjuk a cukorral, finoman megkaramellizáljuk, aztán rátesszük a káposztát,
zúzott fokhagymával, borssal, köménnyel, rozmaringgal ízesítjük, és innen
tovább, kevergetve, szakaszosan pároljuk. Tehát mindig csak annyi vízzel öntjük fel, ami
épphogy ellepi, és ezt addig ismételjük, amíg a káposzta eléri a kívánt
puhaságot, és csak épp van egy kis leve. (Nem főzeléket készítünk!)
A
káposztához keverjük a megfőtt gerslit, tejfölből és lisztből készült
habarással, jó sűrű, szaftosra főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése