Amikor az emberfia meghallja egy étel nevét, egyből beugrik egy íz.
Ezzel van egy "baj", konkrétan az, hogy ha kóstoláskor más íz jön elő, akkor az eltorzíthatja a véleményünket.
Én személy szerint, mindig is azon a véleményen vagyok-voltam-leszek, hogy merjünk bátran variálni a fűszerezésen, ezzel is kicsit színesebbé tehetjük a mindenapjankat.
A mai burgonyakrémlevesem, íz világa inkább a burgonya főzelék felé hajlik, és ez tök jó!
FŰSZERES
BURGONYAKRÉMLEVES
Hozzávalók:
80 dkg
burgonya
1 fej
vöröshagyma
10 dkg
kolozsvári szalonna
1 p. tejföl
1 ek. liszt
1 szál
babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
lestyán
só
A szalonnát
apró kockákra vágjuk, és egy kevéske zsiradékon szépen megpirítjuk, majd
kiszedjük egy tányérra, és tálalásig félretesszük.
A burgonyát
és a vöröshagymát megtisztítjuk, durvára daraboljuk, és a szalonnás zsiradékon,
a hagymával kezdve, aztán a burgonyát is hozzáadva, finoman „lepirítjuk”.
Megsózzuk,
befűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával, és bőségesen felöntjük vízzel, és jó
puhára főzzük.
Egy
bortmixer segítségével simára tumixoljuk, majd tejfölös habarással sűrítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése