TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 2., péntek

Burgonya és fűszer avagy Leves hideg ellen, még mindig


Amikor az emberfia meghallja egy étel nevét, egyből beugrik egy íz.
Ezzel van egy "baj", konkrétan az, hogy ha kóstoláskor más íz jön elő, akkor az eltorzíthatja a véleményünket.
Én személy szerint, mindig is azon a véleményen vagyok-voltam-leszek, hogy merjünk bátran variálni a fűszerezésen, ezzel is kicsit színesebbé tehetjük a mindenapjankat.
A mai burgonyakrémlevesem, íz világa inkább a burgonya főzelék felé hajlik, és ez tök jó!














FŰSZERES BURGONYAKRÉMLEVES
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
10 dkg kolozsvári szalonna
1 p. tejföl
1 ek. liszt
1 szál babérlevél
fűszerpaprika
őrölt kömény
majoránna
lestyán
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske zsiradékon szépen megpirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra, és tálalásig félretesszük.
A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, durvára daraboljuk, és a szalonnás zsiradékon, a hagymával kezdve, aztán a burgonyát is hozzáadva, finoman „lepirítjuk”.
Megsózzuk, befűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával, és bőségesen felöntjük vízzel, és jó puhára főzzük.
Egy bortmixer segítségével simára tumixoljuk, majd tejfölös habarással sűrítjük.
Tálaláskor a pirult szalonna kockákkal megszórjuk.

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése