TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. március 22., csütörtök

Bab és színek avagy Leves, de nem leves

A mai étkem ihlete a televízióból jött.
Igaz már régebben láttam ezt, illetve ilyesmit egy Görögországi  gasztro-felderítős műsorban, de a napokban, szinte ugyan ezt illetve ilyesmit mutattak egy Olasz mannákról készült adásban is.
Hoppá minő hasonlóság! - gondoltam - Végül is szomszédos országok, csak egy kis, nagy víz van köztük.
Ezért, a nagy meglepettségemben, és a boldogságban úszva, ma ezt készítettem el.
Valószínűnek tartom, hogy jövő héten, az Olasz verzió lesz az asztalon, illetve a tányéromban 😉 











GÖRÖGÖS BABRAGU,
   FETÁVAL ÉS PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
60 kg pulykamell
2 db fehérbab konzerv
1 nagy fej vöröshagyma (kb.20 dkg)
20 dkg koktélparadicsom
10 dkg bébi spenót
6 ger. fokhagyma
10 dkg Feta sajt
0,5 l tej (kb.)
őrölt szerecsendió
oregánó
olívaolaj
A megtisztított fokhagyma gerezdeket, negyedekre daraboljuk, és belekeverjük a tejbe, és frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Ezután a pulykamellet kis kockákra vágjuk (1,5 centi) és beleforgatjuk, belekeverjük a tejes pácba, majd 1-2 órát hűtőben pihentetjük, pácoljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, olívaolajon üveges sütjük, majd hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket. (Ez esetben a babkonzervet nem fontos leöblíteni, sőt, ha egy kevés marad a saját levéből, az sem árt ennek az éteknek -sőt-; de természetesen, akit ez „zavar”, az tegye úgy ahogy szokta.)
Sóval és oregánóval ízesítve, annyi vízzel felöntve ami pont ellepi, jó 25 percig főzzük.
Közben a koktél paradicsomokat felnegyedeljük, a spenótot megmossuk.
A bepácolódott pulyamell kockákat, alaposan lecsepegtetjük, egy konyhai papírtörlő segítségével, leitatjuk róluk a felesleges tejet, illetve a fokhagyma darabokat kiszedjük közülük.
Egy nagy serpenyőben, olívaolajon szép pirosra sütjük a kockáinkat és a csak végén sózzuk. (A nedvessége miatt, az elején picikét fröcskölhet, ezzel vigyázzunk!!! illetve ezért kell, hogy alaposan lecsepegtessük.)
Közben a koktélparadicsomot a babhoz adjuk, és amikor ismét felforr a spenótot is beleszórjuk, pár perc alatt készre rottyantjuk.
Tálaláskor a ragu tetejére halmozzuk a szép pirosra sült pulykakockákat és feta sajtot morzsolunk rá.
Mélytányérban tálaljuk, mert ez egy leves étek, de nem leves!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése