Igaz már régebben láttam ezt, illetve ilyesmit egy Görögországi gasztro-felderítős műsorban, de a napokban, szinte ugyan ezt illetve ilyesmit mutattak egy Olasz mannákról készült adásban is.
Hoppá minő hasonlóság! - gondoltam - Végül is szomszédos országok, csak egy kis, nagy víz van köztük.
Ezért, a nagy meglepettségemben, és a boldogságban úszva, ma ezt készítettem el.
Valószínűnek tartom, hogy jövő héten, az Olasz verzió lesz az asztalon, illetve a tányéromban 😉
GÖRÖGÖS
BABRAGU,
FETÁVAL ÉS PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
60 kg
pulykamell
2 db
fehérbab konzerv
1 nagy fej
vöröshagyma (kb.20 dkg)
20 dkg
koktélparadicsom
10 dkg bébi
spenót
6 ger.
fokhagyma
10 dkg Feta
sajt
0,5 l tej (kb.)
őrölt
szerecsendió
oregánó
só
olívaolaj
A megtisztított
fokhagyma gerezdeket, negyedekre daraboljuk, és belekeverjük a tejbe, és frissen
reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Ezután a pulykamellet
kis kockákra vágjuk (1,5 centi) és beleforgatjuk, belekeverjük a tejes pácba, majd
1-2 órát hűtőben pihentetjük, pácoljuk.
A vöröshagymát
felaprítjuk, olívaolajon üveges sütjük, majd hozzáadjuk a leszűrt babkonzerveket.
(Ez esetben a babkonzervet nem fontos leöblíteni, sőt, ha egy kevés marad a
saját levéből, az sem árt ennek az éteknek -sőt-; de természetesen, akit ez „zavar”,
az tegye úgy ahogy szokta.)
Sóval és oregánóval
ízesítve, annyi vízzel felöntve ami pont ellepi, jó 25 percig főzzük.
Közben a koktél
paradicsomokat felnegyedeljük, a spenótot megmossuk.
A bepácolódott
pulyamell kockákat, alaposan lecsepegtetjük, egy konyhai papírtörlő segítségével,
leitatjuk róluk a felesleges tejet, illetve a fokhagyma darabokat kiszedjük
közülük.
Egy nagy
serpenyőben, olívaolajon szép pirosra sütjük a kockáinkat és a csak végén sózzuk.
(A nedvessége miatt, az elején picikét fröcskölhet, ezzel vigyázzunk!!! illetve
ezért kell, hogy alaposan lecsepegtessük.)
Közben a koktélparadicsomot
a babhoz adjuk, és amikor ismét felforr a spenótot is beleszórjuk, pár perc
alatt készre rottyantjuk.
Tálaláskor a
ragu tetejére halmozzuk a szép pirosra sült pulykakockákat és feta sajtot
morzsolunk rá.
Mélytányérban
tálaljuk, mert ez egy leves étek, de nem leves!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése