TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. május 2., szerda

Süti a pohárból

Annyira divatba jöttek, ezek a babapiskótás, kekszes, ilyen-olyan morzsás Mascarpone-s desszertek, hogy úgy éreztem nekem is elő kell rukkolni valami ilyesmivel. Talán nem véletlen a nagy népszerűség, hiszen az egyszerű elkészíthetőségük és az ízek, szinte határtalan variálhatósága miatt, beköltözött minden konyhába. Azt pedig, hogy a Mascarpone vagy a jó minőségű tejszín árát kompenzáljuk, azt nagyon ügyesen megoldottuk. A következő epres desszertem, első blikkre talán egy picit furcsa és meglepő párosításnak tűnik. Azonban azt el kell mondanom, hogy ezek nem is olyan furcsa dolgok ám, a  nagyvilágban már rég divatba jött az édes és sós vegyítése vagy éppen a gyümölcsök ízléses fűszerezése. Mi magyarok mégis kicsit nehezen fogadjuk be ezeket az ízeket, de remélem, hogy egyre inkább népszerűvé válnak, csak úgy mint a ma már unalmassá vált aszaltszilvás csirkemell. 
Akkor most következzék hát az én ajánlatom, nem csak bátraknak!  











FŰSZERES-EPRES DESSZERT
4 pohár
Hozzávalók:
25 dkg eper
10 dkg korpás keksz (kb.:20 db)
2 p. tejföl (1/175g)
5 dkg krémfehérsajt
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1/2 citrom leve és héja
bazsalikom
bors
A tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fél citrom levével valamint a lereszelt héjával alaposan összekavarjuk. A poharak aljába beletördelünk 3-3 db kekszet és rá kanalazunk 2 evőkanál tejfölt. Az eperből 2 darabot félre rakunk a díszítéshez, a többit felkockázzuk. Célszerű a epret a kockázás után a deszkán 4 illetve 8 részre osztani, hogy egyformán jusson mind a 4 adagba. Tovább rétegezzük a desszertünket; az egyik kupac eper következik és rá egy kanál tejföl. Most jön a hoppá! a sajt negyed része belemorzsolva a pohárba és megszórva egy kicsi bazsalikommal illetve durvára őrölt borssal. Aztán tejföl a maradék keksz, tejföl, eper és a végén tejföllel zárva és egy fél eperrel díszítve. Hűtőszekrényben 5-6 órát pihentetjük és jól lehűtve fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése