Dolgom is volt, meg nem is.
Lustaságból is, meg nem is.
Szóba is került, meg nem is.
Lehetne Frankfurti is, meg nem is.
Az alap ugyanaz, meg nem is.
Tegnap hideg ellen, meg ma is.
KELBIMBÓLEVES,
KOLBÁSZOSAN
Hozzávalók:
50 dkg
kelbimbó
15 dkg
sárgarépa
1 fej
vöröshagyma
5 dkg
kolozsvári szalonna
10 dkg
parasztkolbász
2 db paprika
2 ger.
fokhagyma
2 db natúr
tömlős sajt (2x10 dkg)
2 ek. liszt
egész kömény
majoránna
bors, só
A szalonnát,
a vöröshagymát, a paprikát, a sárgarépát és a kolbászt is szép apró kockákra
vágjuk.
Egy jó evőkanál
vajon, előbb a szalonnát pirítjuk meg, majd a kolbászkivételével a többi alapanyagot
is hozzáadjuk, aztán néhány perc együtt pirítás után, megsózzuk, borsozzuk, zúzott
fokhagymával és majoránnával ízesítjük.
Kevés vízzel
felöntve, finoman rotyogtatjuk, addig, amíg a kelbimbót szükség szerint
megtisztítjuk és feldaraboljuk. Amikor ezzel is megvagyunk, a kolbászkockákkal együtt,
az alapba szórjuk, felöntjük annyi vízzel, ami épp ellepi és kellemesen roppanóra
főzzük.
Ez idő alatt,
olívaolajon egy jó adag köménymagot kipattogtatunk, és két evőkanál lisztel,
zsemleszínű rántást készítünk.
A levesünk
alatt legyengítjük a tüzet, belekeverjük a tömlős sajtokat, és amikor már
szépen elkeveredett, a rántással besűrítjük.
(Ha
gondoljuk a sajt, és a rántás helyett, akár tejfölös habarással is készíthetjük,
de akkor vajon miért írtam…?)
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése