TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 21., vasárnap

Már csak 3 éjszaka

Már alig bírom...
Nem is akarok most fölöslegsesn beszélni, mert sok még a dolog; például illene ajándék ügyben 0-ról, legalább 1-re lépnem :)
A soron következő nyársammal, úgy érzem magamat, már megajándékoztam, szóval és akkor má' fél 1.
(Egész jól haladok)















SZŰZNYÁRS CUKKINIVEL, BATÁTAPÜRÉVEL 
   ÉS EGYSZERŰ LILAHAGYMA SALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
1 db salátacukkini
1 kg batáta
2 nagy fej lilahagyma
1 ek. kapribogyó
4 ek. vörösborecet
3-4 ger. fokhagyma
kakukkfű
őrölt gyömbér
bors, só
tej
vaj
olívaolaj
A szűzpecsenyét feldaraboljuk, (célszerű számolni, hogy egyformán jusson minden nyársra), majd zúzott fokhagymával, őrölt gyömbérrel, bedörzsölve és olajban átforgatva minimum 1 órán át pácoljuk.
A cukkinit szintén feldaraboljuk és a bepácolódott húsokkal együtt, ügyesen nyársra tűzzük, megsózzuk és szépen megsütjük.
A batátát megpucoljuk, megfőzzük, burgonyatörővel megtörjük, ízlés szerinti mennyiségű vajjal és tejjel pürésítjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. (én úgy szeretem, ha még pici „darabos”)
A lilahagymát keskeny félkarikákra vágjuk és 10 percre enyhén lesózzuk.
Ezután kinyomkodjuk, borecettel, kapribogyóval és olajjal összekeverve, jól lehűtve kínáljuk; a salátánk „markáns” ízét pár csepp mézzel vagy cukorral enyhíthetjük.

 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése