KORHELYNYÁRS,
ROZMARINGOS-ALMÁS KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
80 dkg savanyú káposzta
2 db nagy alma (35-40 dkg)
2 pár debreceni kolbász
20 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
rozmaring
tejföl
szükség szerint só
A debrecenit, a szalonnát, a hagymát feldaraboljuk és szépen nyársakra tűzzük.
A káposztát szükség szerint kimossuk, átvagdossuk.
Az almát kimagozzuk és felkockázzuk, majd a káposzta közé keverjük aprított rozmaringgal ízesítjük.
Egy tepsiben elterítjük az almás káposztát, rápakoljuk a nyársakat, kicsit meglocsoljuk olajjal és gázsütő 5-6 fokozatán 25-30 percig sütjük, illetve amíg szépen megpirul.
Tálaláskor ha kívánjuk, rozmaringgal, pici fokhagymával, fűszerpaprikával és egy csipet sóval ízesített tejfölt kínálhatunk mellé, de ha akadna otthon füstölt paprikánk azt is használjuk bátran, namegasztán tökvéletlen ha sütés előtt, még pár cseppecske fehérborral is meglottyintjuk a káposztánkat... akkor asssztán, ihajja-csuhajja és ollé... 😉😜
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése