Azt hogy, mennyi időre még nem tudom még nem lehet tudni; lényeg a lényeg kedden térd műtétem lesz (egyenlőre 1, aztán ...).
Ejj, hát badarságot beszélek, nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ki kell ürítenem a hűtőmet, legalábbis a romlandó dolgokat hamar-gyorsan el kell használnom, mindenki nagy örömére.
Jéé mennyi minden van itt!
SPÁRGAKRÉMLEVES, PIRÍTOTT CUKKINIVEL
Hozzávalók:
30 dkg fehér spárga
20 dkg cukkini
1 dl tejszín
2 tk. mustár
1-2 ek. étkezési keményítő
1-2 ek. étkezési keményítő
tárkony
bors, só
A spárgát megtisztítjuk, 1 centis darabokra vágjuk, de a csúcsokat félretesszük, betétnek.
Bő egy liter enyhén sós, borssal és tárkonnyal ízesített vizet felforralunk.
Amikor már forr, beleszórjuk a feldarabolt spárgát és 8-10 percig főzzük, majd szép simára turmixoljuk.
Visszarakjuk a tűzre, hozzáadjuk a mustárral és keményítővel elkevert tejszínt és sűrűre főzzük, kóstolunk, és szükség szerint ízesítjük.
Közben a cukkinit is felkockázzuk és a spárga csúcsokkal együtt, egy kevés olívaolajon sózás nélkül megpirítjuk, majd a forró leveshez adjuk.
Mielőbbi gyógyulást és visszatérést! :)
VálaszTörlésKösziköszi! :) Azért holnap még hozok ám valami igazán Őrültet ;)
VálaszTörlés