Egyszerű és ünnepi.
Joghurtos és citromos.
Gombás és húsos.
PIKÁNS SERTÉSRAGULEVES,
GOMBÁVAL ÉS LESTYÁNNAL
Hozzávalók:
30 dkg sertés apróhús
25 dkg gomba
1 sz. sárgarépa
1 sz. petrezselyem gyökér
1 db kisebb vöröshagyma
4 karika citrom
2 ek. méz
1 p. natúr joghurt
2 ek. liszt
lestyán
bors, só
olívaolaj
A sertéshúst kis kockákra daraboljuk.
A zöldségeket felkarikázzuk, a gombát is felvágjuk szeletekre, kockákra vagy ahogy jól esik.
A vöröshagymát felkockázzuk, egy kevés olívaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a húst amit fehéredésig párolunk. Ezután rátesszük a két evőkanál mézet, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal ízesítjük és felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi. Nagyjából fél órai főzés után beletesszük a gombát és a zöldségeket, valamint a mag nélküli citrom karikákat, bő egy liter vizet adunk hozzá és puhára főzzünk mindent.
A joghurtból és a lisztből habarást készítünk és (hőkiegyenlítéssel) a levesünket besűrítjük.
sertéshús karácsonyra??? :O
VálaszTörlés??? miért ne ???
VálaszTörlésMert nem szokás :O
Én nem látok benne semmi tiltott dolgot, van aki nem szereti a halat vagy csak simán nem áll neki halászlé főzésnek és nem is hozat sehonnan.
Nem szereti a krémleveseket, stb... mégis szeretne valami különlegesebb levest ami húsos. Ugyi, ha másodiknak szárnyas lesz, akkor a levesbe kéne valami más husi... persze millió más megoldás is lehetséges.
Biztos vagyok abban is, hogy nem egy helyen lesz rántott hús is sertésből, mert azt szeretik, azt imádják.
Tehát nem látok benne semmi olyant, ami igazándiból kizárná; egyébként ha teccik készítsd el karácsony másnapján (ha nem lesz tegnapról maradék... de lesz:) )
...és ezúton kívánok
Kellemes, békés Karácsonyt!
valamint sok titokban elfogyasztott töltött káposztát :)
Még a héten jövök egy szűz nyárssal is, ami szintén feldobhatja az ünnepi asztalt.