TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 26., péntek

Virslik és saláták 2.

Tehát kérem szépen,  én már megkezdtem a szilveszteri hangolódást
Próbálom továbbra is egyszerűen és viszonylag olcsón megoldani, feldobni a vendégváró büféasztalt.
Mivel szeretem a jó dolgokat (és a hasamat kényeztetni), ezért majd a füstölt lazac is elő fog úszni a hűtő mélyéről, mert legalább az év utolsó napján megengedhetünk magunknak egy kis „extrát” (persze nem ezzel kell jól lakni).
A receptek nem túlságosan nagy adagok, de 4 főre eloszthatók, illetve még mindig azt vallom, hogy bátran készítsünk több félét, ezzel is színesítve az bulit ;) 













 
SZÍNES CSEMEGESALÁTA, VIRSLIVEL
Hozzávalók:
2 pár virsli
30 dkg kukorica (konzerv)
15 dkg csemegeuborka
1 db kápia paprika
1 nagy tubus majonéz (160g)
A virslit, az uborkát és a paprikát felkockázzuk.
A kukoricát lecsepegettjük, majd a többi hozzávalóval együtt, beleforgatjuk a majonézbe, szükség és ízlés szerint tejföllel lazíthatjuk
Jól lehűtve kínáljuk.
A kukoricából, én a konzervet támogatom, mert annak van egy pici semmihez nem hasonlítható édeskés íze.
A fagyasztott kukoricánál az a helyzet, hogy nem mindig egyforma a minősége (ez nagy mértékben függ a gyártótól is, illetve a beszerzett, „olcsó” alapanyagtól); ilyen esetekben a főzővízben tehetünk 1-2 kanál kristálycukrot.
Ennek ellenére a kukorica és zöldborsó az a termék, amit nyugodtan használtunk mirelit állapotban, mert a gyors fagyasztásnak köszönhetően, minimálisan veszít a minőségéből.
Kápia paprika helyett a kaliforniai is megteszi. 

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése