Mint azt említettem az elmúlt napokban; ünnepek alakalmával az ember megengedhet magának egy kis „luxust”; természetesen itt nem a végletekre gondolok, hanem pl. a füstölt lazacra amit már elfogatható áron is meg lehet kapni.
Nem sok.
Valóban 5-10 esetleg 20 dekás kiszerelésben kapható, de jellegzetes ízének köszönhetően nem is kell belőle sok, ha finom falatokat akarunk varázsolni a büféasztalunkra vagy éppen egy előételnek.
Igen, drága, drágább, de esküszöm, hogy 10 deka is elég egy ügyes pompához.
Ami viszont fontos NEM ezzel kell jól lakni!
Itt is érvényesül az a véleményem, hogy nem kell 1 esetleg 2 nagy tál valami, hanem azokból az anyagokból ügyeskedhetünk többet, kisebbet.
Akár egy burgonya saláta (kevés lével) feldobható lazac darabkákkal.
Ha előre átgondoljuk, ráhangolódunk, nem tart több ideig, pláne ha még segítségünk is van.
FÜSTÖLT LAZACOS TÖLTÖTT TOJÁS
Hozzávalók:
5 db főtt tojás
10 dkg füstölt lazac
1 db csemegeuborka (nem kell nagy)
1 ek. tejföl
kapor
bors, só
A tojásokat ketté vágjuk és a sárgájukat kivájjuk és lereszeljük vagy villával összetörjük.
A füstölt lazacot és a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, majd a tejföllel együtt összekeverjük a tojások sárgájával, kaporral, borssal és szükség szerint sóval ízesítjük.
Díszíthetjük, feldobhatjuk egy kis kaviárral..., ami szintén drága...
KAVIÁROS FALATKÁK
Hozzávalók:
1 ü. kaviár
kifli
vaj
kápia paprika
csem.ubi
citrom
stb.
Isten biz' egy üveg kaviárt használtam fel ennyihez, illetve a tojás díszítéséhez, megasztán maradt is még egy kevéske.
1ü. kaviár, kb. 500 ft. és csak 5 dkg; végül is drága.
kifli
vaj
kápia paprika
csem.ubi
citrom
stb.
Isten biz' egy üveg kaviárt használtam fel ennyihez, illetve a tojás díszítéséhez, megasztán maradt is még egy kevéske.
1ü. kaviár, kb. 500 ft. és csak 5 dkg; végül is drága.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése