TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 27., szombat

Mártogassunk, kenegessünk 2.

 ...és akkor következzem még egy dip, mert mint azt említettem már, a büféasztal színesítő részei lehetnek a különféle „darabos” kenegetős, mártogatós, krémek, pástétomok, és az ilyesmi pompás kis dolgok.
De a legfontosabb, hogy finomak és csak a fantáziánkon múlik mit és mennyit teszünk bele. 
Ismét mondom, amit leírok az csak egy ötlet; nem nagy adag (persze kinek-hogy) és bátran alakítsuk kedvünkre az állagát, az ízét, a fűszerezését, variáljuk a hozzávalókat és bízzunk magunkban :)














RICOTTÁS-ZABPELYHES DIP,
   KAPORRAL ÉS SZÍNES PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg ricotta
2 db kaliforniai paprika (1 piros, 1 zöld)
2 tk. ecetes torma
3-4 ek. zabpehely
kapor
bors, só
olívaolaj
A paprikákat apró kockákra vágjuk és a ricottával, a tormával és 2-3 kanálnyi olívaolajjal, az aprított kaporral, némi sóval és borssal alaposan összekeverjük; majd hozzá keverjük a zabpelyhet.
Jól lehűtve kínáljuk.
Ricottából többféle minőségűt vásárolhatunk, a finom „krémes” állagútól az egészen száraz, túró állagúig. Én a lazább, krémesebbet kedvelem, de ha szárazabbat kapunk általában ez magyar, zacskós, és ránézésre is túró, akkor lazítsuk egy kis tejföllel, joghurttal. 
Készíthetjük normál túróból is.
A zabpehely, dagad illetve magába szívja a nedvességet; ezért célszerű kevesebbel kezdeni és 10 perc elteltével ránézni, átkeverni, szükség szerint tenni még hozzá. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése