Mindjárt itt a karácsony!
Készüljünk, tervezzünk és ami kell időben szerezzük be!
Készüljünk, tervezzünk és ami kell időben szerezzük be!
Indításként az elmaradhatatlan rántott halat emelném ki egy picikét a szürkületből. Köretként pedig a burgonya variációk helyett, egy nyereményem kapcsán, a Donum Terrae-nak köszönhetően, egy almás-gránátalmás salátát kínálok.
HALFILÉ MOGYORÓSBUNDÁBAN,
DUPLA ALMASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg halfilé
2 db alma
1 db gránátalma
10 dkg sárgarépa
1/2 dl gránátamlaecet
4 ek. olívaolaj
jégsaláta
bors, só
A panirozáshoz:
liszt
tojás
és zsemlemorzsa amibe aprított vagy darált török mogyorót keverünk
(nem méregettem, de kb. 15-20 dkg morzsához, 5 dkg mogyoró)
A halfiléket tetszőlegesen eldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
A salátához az ecetet és az olajat, egy kis sóval alaposan összekeverjük.
A sárgarépát és az almát vékonyan felcsíkozzuk, beleforgatjuk az öntetbe, jégsalátával dúsítjuk, majd a gránátalma magjait is belekavarjuk.
A gránátalma nem egy túl egyszerű, de nem is bonyolult dolog; én a magjait, a kiütögetős módszerrel szerzem meg :)
DUPLA ALMASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg halfilé
2 db alma
1 db gránátalma
10 dkg sárgarépa
1/2 dl gránátamlaecet
4 ek. olívaolaj
jégsaláta
bors, só
A panirozáshoz:
liszt
tojás
és zsemlemorzsa amibe aprított vagy darált török mogyorót keverünk
(nem méregettem, de kb. 15-20 dkg morzsához, 5 dkg mogyoró)
A halfiléket tetszőlegesen eldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
A salátához az ecetet és az olajat, egy kis sóval alaposan összekeverjük.
A sárgarépát és az almát vékonyan felcsíkozzuk, beleforgatjuk az öntetbe, jégsalátával dúsítjuk, majd a gránátalma magjait is belekavarjuk.
A gránátalma nem egy túl egyszerű, de nem is bonyolult dolog; én a magjait, a kiütögetős módszerrel szerzem meg :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése