TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 1., hétfő

Már csak 23-at kell aludni

Mindjárt itt a karácsony! 
Készüljünk, tervezzünk és ami kell időben szerezzük be!
Indításként az elmaradhatatlan rántott halat emelném ki egy picikét a szürkületből. Köretként pedig a burgonya variációk helyett, egy nyereményem kapcsán, a Donum Terrae-nak köszönhetően, egy  almás-gránátalmás salátát kínálok.













HALFILÉ MOGYORÓSBUNDÁBAN, 
DUPLA ALMASALÁTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg halfilé
2 db alma 
1 db gránátalma
10 dkg sárgarépa
1/2 dl gránátamlaecet
4 ek. olívaolaj
jégsaláta
bors, só
A panirozáshoz:
liszt
tojás
és zsemlemorzsa amibe aprított vagy darált török mogyorót keverünk 
   (nem méregettem, de kb. 15-20 dkg morzsához, 5 dkg mogyoró) 
A halfiléket tetszőlegesen eldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.
A salátához az ecetet és az olajat, egy kis sóval alaposan összekeverjük.
A sárgarépát és az almát vékonyan felcsíkozzuk, beleforgatjuk az öntetbe, jégsalátával dúsítjuk, majd a gránátalma magjait is belekavarjuk. 
A gránátalma nem egy túl egyszerű, de nem is bonyolult dolog; én a magjait, a kiütögetős módszerrel szerzem meg :)   




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése