TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 2., kedd

Már csak 22-t kell aludni, tehát...

Tehát, az a helyzet itten kérem, hogy szereztem  5 db szép, 30 dkg-s tengeri sügért.
Tehát, a karácsonyi hal ételek egy része (kb.5 db) ezekkel a halacskákkal fog készülni; aztán előfordulhat még busa vagy ponty is, de ezeket egyenlőre homály fedi.
Tehát, én a tengeri sügért választottam, ami első blikkre olyan mint a pisztráng, a húsa illetve az íze, kicsit több, kicsit teltebb; jól és bátran fűszerezhető. 
Természetesen és szinte bármilyen másféle hallal helyettesíthető a receptjeimben, akár egyszerű, de minőségi hal filével is  (csúnyán szólva hal-hal; elnézést, ha valakit ez nagyon bántana, de most az ötlet, a variáció van előtérben).
Tehát ezek csak Őrült ötletek halakhoz ;)
Mindjárt itt az elsőnél, egy másik új dolog, amit ismerek, ettem már, de még nem készítettem, bármilyen hihetetlen. Ez nem más mint az azték eredetű avokádókrém azaz guacamole, illetve annak egy változata az én konyhámból. < Egyszer majd elkészítem az autentikus változatát.
Tehát ezzel a variációval kicsit forróbbá, kicsit tüzesebbé tehetjük az ünnepi menüt vagy az év bármelyik napját ;)















TENGERI SÜGÉR GRILLEZVE, 
  DIÓS-AVOKÁDÓKRÉMMEL
   ÉS FŐTT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db tengeri sügér (1/30dkg)
1 citrom
kakukkfű
bors, só 
Az avokádókrém:
2 db avokádó
2 db paradicsom (kb. 20 dkg)
2 ger. fokhagyma
1 marék dió
4 ek. olívaolaj
petrezselyem zöldje
szerecsendió
chili pehely
szardella vagy
burgonya
A halakat megtisztítjuk, beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk; a hasüregébe és az irdalásokba kakukkfüvet nyomkodunk illetve a hasába egy citrom gerezdet is.
Az így előkészített halakat grillen, grill-serpenyőben, sütőben... szépen megsütjük.
A paradicsomokat (célszerű puhábbat választani) picike kockákra daraboljuk, majd egy tálba rakjuk, aprított szardellával (vagy sóval), chili pehellyel és szerecsendióval valamint zúzott fokhamgymával  és 1/4 citrom levével ízesítjük.
Az avokádó húsát egy kanál segítségével kivájjuk a héjából és egy villával összetörjük, összekeverjük  a paradicsommal . (A guacamolét, bár krémnek nevezzük, de mégis inkább darabos állagú.) A végén olívaolajat, durvára aprított petrezselyem zöldet és diót keverünk hozzá.
Köretkén sima főtt burgonyát kinálunk. 
Tálaláskor (mint a nagyok) az egészet megcsepegtetjük olívaolajjal, petrezselyemmel, kakukkfűvel és chili pehellyel megszórjuk.



 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése