TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 18., csütörtök

Hú, de fogynak a napok

Ez egy amolyan klasszikus pulyatekercs, kicsit újra gondolva.
...és isteni finom ;)















ASZALT SZILVÁS-KÁPOSZTÁS PULYKATEKERCS
Hozzávalók:
60-70 dkg pulykamell
30 dkg savanyú káposzta
10-15 dkg aszalt szilva
1 fej lilahagyma 
2-3 ger. fokhagyma
3 dl vörösbor
2 dl tejszín
2-3 ek. méz
rozmaring
bors, só
A pulykamellet kiterítjük (ez úgy célszerű, ha ügyeskedve „csigavonalban” vágjuk), és kicsit megklopfoljuk, hogy egyenletes vastag legyen a hús minden részén.
Ezután sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük. A káposztát kissé kimossuk, átvagdossuk és ráterítjük a húsra, az aszalt szilvát félbevágjuk és elosztjuk a káposztán, majd szorosan feltekerjük, hurok kötözéssel biztosítjuk, hogy szépen egyben maradjon és a formáját megtartsa.














Egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk olívaolajjal, aláöntjük a bort és kb.2 dl vizet valamint beledobjuk a lilahagymát és a fokhagymát is durvára vágva. 
Fóliával lefedve gázsütő 4-es fokozatán közel 2 órán át pároljuk, sütjük, majd a fóliát levéve a tetejét 2 kanál mézzel megcsurgatjuk és még 5-10 percre visszatoljuk a forró sütőbe.
A hústekercset ki vesszük a párolóléből és tálalásig melegen tartjuk.
A boros-hagymás párolólevet leturmixoljuk és tejszínnel hozzáadásával sűrűre főzzük, forraljuk, mézzel, rozmaringgal és szükség szerint sóval, borssal ízesítjük. Amennyiben hígnak találnánk (ez nagy mértékben függhet a tejszín minőségétől is) egy kis keményítővel sűríthetjük.
Ajánlatos a legélesebb késünkkel szeletelni és a mártásával bőségesen meglocsolva tálalni.
A körete szabadon választott, én isteni finom vajas burgonyapürével kínálnám, amibe -akár- rozmaringot és fokhagymát is belecsempészhetünk. 
Ha úgy biztosabbak vagyunk a dolgunkban, készíthetjük kettő kisebb darabban is.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése