TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 27., szombat

Mártogassunk, kenegessünk 1.

Az büféasztal színesítő részei lehetnek a különféle „darabos” kenegetős, mártogatós, krémek, pástétomok, és ezeket a pompás kis dolgokat, egyszerűen csak dip-nek nevezünk.
A lefontosabb, hogy finomak és csak a fantáziánkon múlik mit és mennyit teszünk bele. 
Ismét mondom, amit leírok az csak egy ötlet; nem nagy adag (persze kinek-hogy) és bátran alakítsuk kedvünkre az állagát, az ízét, a fűszerezését, variáljuk a hozzávalókat és bízzunk magunkban :)

 












FETA SAJTOS-CUKKINI DIP, 
   MÉZZEL ÉS FOKHAGYMÁVAL
Hozzávalók:
1 db saláta cukkini
10 dkg feta vagy krémfehérsajt
1-2 ger. fokhagyma (ízlés szerint)
1 ek. méz
oregánó

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük és enyhén! (a sajt is sós lesz) lesózzuk, 10 perc pihentetés után megnyomkodjuk, de a levében hagyjuk. Ezután belemorzsoljuk a fetát és egy villa segítségével összedolgozzuk, mézzel, oregánóval és ízlés szerinti zúzott fokhagymával ízesítjük; ha kíván még sót akkor sózzuk. Ennyi.
Jól lehűtve, pirítóssal, kétszersülttel, különböző pékárukkal kínáljuk. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése