TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 16., kedd

Picivel több mint egy hét

Hát, akkor hal-adjuk tovább a ünnepek felé; most még nyugalom van, de egyik pillanatról a másikra el fognak tűnni a napok, felgyorsulnak az események.
Tehát, időben gondolkodjunk, és szerezzünk be mindent, aminek szükségét vehetjük az ünnepi vacsi elkészítésekor.
A halat leszámítva, ismét egy olyan magyaros félére sikerült, a soron következő mannám, amelyiknél újfent a titkos ízesítőanyagot használtam :) ... asssszem kezdem megkedvelni ebben a mivoltában is.

 












KÁPOSZTÁN SÜLT TENGERI SÜGÉR,
     HAGYMÁS-SZALONNÁS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db tengeri sügér (vagy másféle hal)
70-80 dkg savanyú káposzta
20 dkg sütnivaló kolbász (kb.)
2-3 dl fehérbor
80 dkg burgonya
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
A halakat megtisztítjuk, beirdaljuk, besózzuk. 
A kolbászt kinyomkodjuk a bélből és a halak hasüregébe beletöltjük.
A káposztát szükség szerint kimossuk, átvagdossuk, majd egy kissé kizsírozott tepsibe terítjük. A halakat ügyesen beleállítjuk a káposztába (úgy mintha úsznának; a káposztába kis mélyedéseket készítve illetve a hasában levő kolbászhús ad nekik annyi tartást, hogy ne boruljanak el), felöntjük a borral és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szépen megsütjük.
A burgonyát kis kockákra vágva megfőzzük.
A szalonnát és a hagymát szintén kockákra daraboljuk; szépen megpirítjuk és a burgonyával összeforgatva  (ízesíthetjük petrezselyem zölddel, lestyánnal, majoránnával vagy rozmaringgal) tálaljuk az isteni káposztán sült halacskához.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése