Hát, akkor hal-adjuk tovább a ünnepek felé; most még nyugalom van, de egyik pillanatról a másikra el fognak tűnni a napok, felgyorsulnak az események.
Tehát, időben gondolkodjunk, és szerezzünk be mindent, aminek szükségét vehetjük az ünnepi vacsi elkészítésekor.
A halat leszámítva, ismét egy olyan magyaros félére sikerült, a soron következő mannám, amelyiknél újfent a titkos ízesítőanyagot használtam :) ... asssszem kezdem megkedvelni ebben a mivoltában is.
KÁPOSZTÁN SÜLT TENGERI SÜGÉR,
HAGYMÁS-SZALONNÁS BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db tengeri sügér (vagy másféle hal)
70-80 dkg savanyú káposzta
20 dkg sütnivaló kolbász (kb.)
2-3 dl fehérbor
80 dkg burgonya
10 dkg kolozsvári szalonna
1 fej vöröshagyma
só
A halakat megtisztítjuk, beirdaljuk, besózzuk.
A kolbászt kinyomkodjuk a bélből és a halak hasüregébe beletöltjük.
A káposztát szükség szerint kimossuk, átvagdossuk, majd egy kissé kizsírozott tepsibe terítjük. A halakat ügyesen beleállítjuk a káposztába (úgy mintha úsznának; a káposztába kis mélyedéseket készítve illetve a hasában levő kolbászhús ad nekik annyi tartást, hogy ne boruljanak el), felöntjük a borral és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt szépen megsütjük.
A burgonyát kis kockákra vágva megfőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése