TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 14., vasárnap

Aludj 10-et és itt a karácsony

Az igazi visszaszámlálás elkezdődött!
Egyébiránt ez a nap másért is fontos: 
Drágájim! 2010-ben ezen a szép napon indítottam útjára (barátaim nem kis unszolására) az ŐrültenJóÉteleimet és ennek már 4 éve. 
Hálás vagyok azért, hogy eddig kitartottatok mellettem és bízok benne, hogy szolgálni tudtam egy-két Őrült ötlettel.
Tudjátok- „nem kell így főzni, de lehet” !
Na meg aztán- Fantázia, Bátorság, Jó étvágy!    
A legfrissebb receptjeimet IDE  kattintva találhatjátok meg :)
Ez meg itten amolyan szülinapi manna.















SZŰZPECSENYE HÁZIASAN
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
20-25 dkg sütnivaló kolbász
50 dkg burgonya
50 dkg kelkáposzta
20 dkg sárgarépa
bors, só
(csemege uborka)
A burgonyát cikkekre vágjuk, megfőzzük.
A szűzpecsenyét szépen megtisztítjuk (ha szükséges) és tönkökre daraboljuk (személyenként 4 db), kissé sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tepsit, vékonyan megzsírozunk és vágott részükkel felfelé belerakosgatjuk a húsokat. A kolbászhúst kinyomkodjuk a bélből, majd elosztjuk a hús darabok tetején és jól rányomkodjuk.
Forró, előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben a sárgarépát fel(fél)karikázzuk, a kelkáposztát keskeny csíkokra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben forró zsiradékon elkezdjük párolni, pirítani a sárgarépát és pár perc múltán a káposztát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, roppanós puhára pároljuk. (A párolás megkönnyítésére egy kevés vízet, esetleg fehérbort adhatunk hozzá.) Amikor elértük a kívánt puhaságot, közé szórjuk a megfőtt burgonya cikkeket és alaposan összeforgatjuk, összemelegítjük.
A finom kolbászos-szűztönköket a köret tetején tálaljuk és, hogy a savanyúságot is megoldjuk, csíkokra vágott csemege uborkával megszórjuk; ez lehet szabadon választott is, de olyan jól néz ki így.      


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése