TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 23., kedd

Most már tényleg csak 1 éjszaka

Jesszusom, a gesztenyét majdnem kihagytam :)














GESZTENYÉS KARAJ, FÜSTÖLT SAJTTAL ÉS ZSÁLYÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10 dkg főtt, darált gesztenye (nem gesztenyemassza)
2 db szikkadt zsemle
1 db tojás
4-5 db zsályalevél
1 tk. méz
5 dkg reszelt füstölt sajt
80 dkg burgonya
25 dkg alma
bors, só
A zsemléket beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk és a tojással, a gesztenyével, zsemlés tölteléket készítünk, sóval, aprított zsályával és a mézzel ízesítjük.
A húst felszeleteljük, kissé megklopfoljuk, sózzuk és pár perc alatt mindkét oldalukról elősütjük őket.
A szeleteket tepsibe pakoljuk és a tetejükön szépen elosztjuk a gesztenyés tölteléket.
Reszelt füstölt sajttal megszórva, előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, pirítjuk.
Köretnek a burgonyát cikkekre vágva megfőzzük és forró zsiradékon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és kb. félidőben közé szórjuk a gerezdekre vágott almát. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése