TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 22., péntek

Máj és püré avagy Csak úgy jönnek

Elvonási tüneteim vannak!
...asszem...
Mostanában megkívánom az általános, hétköznapi kajákat, amiket már rég nem ettem.
A jó kis főzelékeket, múlt héten a tarját, ma a rántott sertésmájat, és holnapra finomfőzeléket tervezek, debrecenivel, de itt motoszkál a kis fejemben a Brassói is.
Én mint blogger, elsősorban azt a célt tűztem ki magam elé, hogy ötleteket adjak az egyszerű, otthoni főzéshez, és java részt olyan alap anyagok felhasználásával, amik szerintem mindenki kamrájában fellelhetők.
Talán ezért is van - bár néhány "nagy klasszikust" azért felvillantottam - hogy ezek a finom hétköznapi étkek egy picit kimaradtak a mindennapjaimból 
Egy szó, mint száz, az elkövetkező időszakban, több ilyesmi finomsággal is fogtok találkozni nálam.
Azért minden receptben lesz egy kicsi belőlem is, mert mindenbe belenyúlok egy picikét.😄

















RÁNTOTT SERTÉSMÁJ,
  ALMÁS-RÉPÁS-BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
80 dkg sertésmáj
1/2 l tej
3-4 ger. fokhagyma
majoránna
kömény
bors
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
A püréhez:
50 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
2 db jó ízű alma (25-30 dkg)
2  ek. vaj
tej
szerecsendió
fehérbors

A tejet, zúzott fokhagymával, majoránnával, picike köménnyel és borssal összekeverjük.
A sertésmájat szükség szerint letisztítjuk, és nagyjából centi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket az ízesített tejben áztatjuk, néhány óráig, de ez akár egy éjszaka is lehet.
A májszeleteket a tejből kiszedjük, lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlővel alaposan le itatjuk róluk a nedvességet.
Sózás nélkül, a hagyományos módon panírozzuk, forró olajban kiütjük, fogyasztás előtt megsózzuk.
A burgonyát és a sárgarépát, megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben jó puhára főzzük.
Közben az almát felkockázzuk (igény szerint lehéjazzuk).
A megfőtt burgonyát és répát, egy burgonyatörővel pépesítjük (de durvábbra is hagyhatjuk) a vajjal, és forró tejjel, kívánt állagúra keverjük, sózzuk, fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük, és még melegében belekeverjük az almakockákat.
Ennyi.
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok!


FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése