Elvonási tüneteim vannak!
...asszem...
Mostanában megkívánom az általános, hétköznapi kajákat, amiket már rég nem ettem.
A jó kis főzelékeket, múlt héten a tarját, ma a rántott sertésmájat, és holnapra finomfőzeléket tervezek, debrecenivel, de itt motoszkál a kis fejemben a Brassói is.
Én mint blogger, elsősorban azt a célt tűztem ki magam elé, hogy ötleteket adjak az egyszerű, otthoni főzéshez, és java részt olyan alap anyagok felhasználásával, amik szerintem mindenki kamrájában fellelhetők.
Talán ezért is van - bár néhány "nagy klasszikust" azért felvillantottam - hogy ezek a finom hétköznapi étkek egy picit kimaradtak a mindennapjaimból
Egy szó, mint száz, az elkövetkező időszakban, több ilyesmi finomsággal is fogtok találkozni nálam.
Azért minden receptben lesz egy kicsi belőlem is, mert mindenbe belenyúlok egy picikét.😄
RÁNTOTT SERTÉSMÁJ,
ALMÁS-RÉPÁS-BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
80 dkg sertésmáj
1/2 l tej
3-4 ger. fokhagyma
majoránna
kömény
bors
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
A püréhez:
50 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
2 db jó ízű alma (25-30 dkg)
2 ek. vaj
tej
szerecsendió
fehérbors
só
A tejet, zúzott fokhagymával, majoránnával, picike köménnyel és borssal összekeverjük.
A sertésmájat szükség szerint letisztítjuk, és nagyjából centi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket az ízesített tejben áztatjuk, néhány óráig, de ez akár egy éjszaka is lehet.
A májszeleteket a tejből kiszedjük, lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlővel alaposan le itatjuk róluk a nedvességet.
Sózás nélkül, a hagyományos módon panírozzuk, forró olajban kiütjük, fogyasztás előtt megsózzuk.
A burgonyát és a sárgarépát, megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben jó puhára főzzük.
Közben az almát felkockázzuk (igény szerint lehéjazzuk).
A megfőtt burgonyát és répát, egy burgonyatörővel pépesítjük (de durvábbra is hagyhatjuk) a vajjal, és forró tejjel, kívánt állagúra keverjük, sózzuk, fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük, és még melegében belekeverjük az almakockákat.
Ennyi.
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok!
Talán ezért is van - bár néhány "nagy klasszikust" azért felvillantottam - hogy ezek a finom hétköznapi étkek egy picit kimaradtak a mindennapjaimból
Egy szó, mint száz, az elkövetkező időszakban, több ilyesmi finomsággal is fogtok találkozni nálam.
Azért minden receptben lesz egy kicsi belőlem is, mert mindenbe belenyúlok egy picikét.😄
RÁNTOTT SERTÉSMÁJ,
ALMÁS-RÉPÁS-BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
80 dkg sertésmáj
1/2 l tej
3-4 ger. fokhagyma
majoránna
kömény
bors
A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa
A püréhez:
50 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
2 db jó ízű alma (25-30 dkg)
2 ek. vaj
tej
szerecsendió
fehérbors
só
A tejet, zúzott fokhagymával, majoránnával, picike köménnyel és borssal összekeverjük.
A sertésmájat szükség szerint letisztítjuk, és nagyjából centi vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket az ízesített tejben áztatjuk, néhány óráig, de ez akár egy éjszaka is lehet.
A májszeleteket a tejből kiszedjük, lecsepegtetjük, és konyhai papírtörlővel alaposan le itatjuk róluk a nedvességet.
Sózás nélkül, a hagyományos módon panírozzuk, forró olajban kiütjük, fogyasztás előtt megsózzuk.
A burgonyát és a sárgarépát, megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben jó puhára főzzük.
Közben az almát felkockázzuk (igény szerint lehéjazzuk).
A megfőtt burgonyát és répát, egy burgonyatörővel pépesítjük (de durvábbra is hagyhatjuk) a vajjal, és forró tejjel, kívánt állagúra keverjük, sózzuk, fehér borssal, szerecsendióval ízesítjük, és még melegében belekeverjük az almakockákat.
Ennyi.
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése