TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. május 12., kedd

Makaróni és gulyás azaz Szakácsmustra 10. - Stahl Judit

Hát kérem ezt nem terveztem, de „meglátni és megszeretni, egy pillanat műve volt” .
Hiszitek vagy sem, ahogy szaladtam át a lakásomon, megbotlottam egy könyvbe és itt nyílott ki.
Tudom, ez viccesen hangzik (de nálam igaz is)

 












GULYÁSKRÉMES MAKARÓNI, NÁLAM - JUDITTÓL
Hozzávalók: (nálam)
25 dkg makaróni
8 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg Parenyica sajt (nálam jó fajta füstölt Trappista)
2 ek. gulyáskrém  (nálam csípős)
2-2,5 dl tejszín
1 ger. fokhagyma
1 szál újhagyma (nálam ez is került bele)
vaj (nálam is)
A makarónit kifőzzük.
Közben a szalonnát keskeny csíkokra vágjuk és kevéske vajon átforrósítjuk - most nem kell ropogósra pirítani -, majd hozzáadjuk az apróra darabolt fokhagymát; amikor a fokhagyma kezd illatozni jöhet bele a gulyáskrém és a tejszín, elkeverjük, szép lassan sűrűre forraljuk, amíg a tészta elkészül. 
A sajtot lereszeljük és a felét belekeverjük a mártásba, majd összeforgatjuk a frissen főtt makarónival és tálalás előtt a vékonyra szeletelt újhagymával is átperdítjük.
A maradék reszelt sajttal (újhagymával) megszórva kínáljuk.     




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése