Na, hát akkor kérem szépen én már megkezdem a szilveszteri ajánlataimat.
Próbálom továbbra is egyszerűen és viszonylag olcsón megoldani, feldobni a vendégváró büféasztalt.
Mivel szeretem a jó dolgokat (és a hasamat kényeztetni), ezért majd a füstölt lazac is elő fog úszni a hűtő mélyéről, mert legalább az év utolsó napján megengedhetünk magunknak egy kis „extrát” (persze nem ezzel kell jól lakni).
A receptek nem túlságosan nagy adagok, de 4 főre eloszthatók, illetve még mindig azt vallom, hogy bátran készítsünk több félét, ezzel is színesítve az bulit ;)
JOGHURTOS VIRSLISALÁTA, KAKUKKFŰVEL
Hozzávalók:
3 pár virsli
4 db főtt tojás
1 db lilahagyma
2 p. natúr joghurt (1/150g)
2 ek, mustár
2 ek. olívaolaj
porcukor
kakukkfű
bors, só
Az öntethez összekeverjük a joghurtot, a mustárt; olívaolajjal krémesítjük, sózzuk, borsozzuk, porcukorral ínyünkre ízesítjük, majd egy jó adag kakukkfűvel fűszerezzük.
A virslit, tojást felkarikázzuk, a lilahagymát félkarikákra szeleteljük és alaposan belekeverjük őket az öntetbe, jól lehűtve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése