TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 10., szerda

Blogkóstoló 20.

Na kérem szépen, tisztelettel és alázattal köszöntöm a jubiliummi alkalmat:
BLOGKÓSTOLÓ
20.


Talán nem meglepő, hogy a Rendes Csajok Alkotásai között is az egyszerű recepteket kerestem. Rendesen belevetettem magam a böngészésbe...
...mígnem egyszer csak elém ugrott a Legfinomabb kelt túrós pogácsa receptje és innen már nem volt kérdés; van hozzá itthon minden, akkor gyerünk... júújj nincs margarin (pont az), a fene egye meg hmm... majd helyettesítjük azzal ami van ;)














A legfinomabb kelt túrós pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin - nálam 12,5 vaj és 10 dkg sertészsír 
25dkg túró
3 dkg élesztő
1/2 dl tej
2 ek. tejföl - nálam ez a tészta felvett pont egy pohárral az az 175g-ot
1 tk. kristálycukor
1 csapott ek. só  
1 db tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukros kézmeleg tejben felfuttatjuk. 
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a túrót és az élesztőt, valamint a tejfölt szépen összegyúrjuk.   
Legalább fél órát langyos helyen kelesztjük, pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk. 
Tepsibe pakolva, még egyszer 30 percet pihentetjük, a tetejét felvert tojással lekenve gázsütő 5-6 fokozatán kb.25 perc alatt megsütjük.     
Kiadós és valóban az egyik legfinomabb ;)
A jubiliummi fordulót pediglen egy igazi Serpenyő Virtuóz bonyolította le, amit ezúton is köszönünk és feltétlen látogassatok el az ő oldalára is  ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése