Na kérem szépen, tisztelettel és alázattal köszöntöm a jubiliummi alkalmat:
BLOGKÓSTOLÓ
20.
Talán nem meglepő, hogy a Rendes Csajok Alkotásai között is az egyszerű recepteket kerestem. Rendesen belevetettem magam a böngészésbe...
...mígnem egyszer csak elém ugrott a Legfinomabb kelt túrós pogácsa receptje és innen már nem volt kérdés; van hozzá itthon minden, akkor gyerünk... júújj nincs margarin (pont az), a fene egye meg hmm... majd helyettesítjük azzal ami van ;)
A legfinomabb kelt túrós pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin - nálam 12,5 vaj és 10 dkg sertészsír
25dkg túró
3 dkg élesztő
1/2 dl tej
2 ek. tejföl - nálam ez a tészta felvett pont egy pohárral az az 175g-ot
1 tk. kristálycukor
1 csapott ek. só
1 db tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukros kézmeleg tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a túrót és az élesztőt, valamint a tejfölt szépen összegyúrjuk.
Legalább fél órát langyos helyen kelesztjük, pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk.
Tepsibe pakolva, még egyszer 30 percet pihentetjük, a tetejét felvert tojással lekenve gázsütő 5-6 fokozatán kb.25 perc alatt megsütjük.
Kiadós és valóban az egyik legfinomabb ;)
A jubiliummi fordulót pediglen egy igazi Serpenyő Virtuóz bonyolította le, amit ezúton is köszönünk és feltétlen látogassatok el az ő oldalára is ;)
A legfinomabb kelt túrós pogácsa
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin - nálam 12,5 vaj és 10 dkg sertészsír
25dkg túró
3 dkg élesztő
1/2 dl tej
2 ek. tejföl - nálam ez a tészta felvett pont egy pohárral az az 175g-ot
1 tk. kristálycukor
1 csapott ek. só
1 db tojás a kenéshez
Az élesztőt a cukros kézmeleg tejben felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sózzuk, hozzáadjuk a túrót és az élesztőt, valamint a tejfölt szépen összegyúrjuk.
Legalább fél órát langyos helyen kelesztjük, pihentetjük.
Ezután ujjnyi vastagra nyújtjuk, a tetejét bevagdossuk és kiszaggatjuk.
Tepsibe pakolva, még egyszer 30 percet pihentetjük, a tetejét felvert tojással lekenve gázsütő 5-6 fokozatán kb.25 perc alatt megsütjük.
Kiadós és valóban az egyik legfinomabb ;)
A jubiliummi fordulót pediglen egy igazi Serpenyő Virtuóz bonyolította le, amit ezúton is köszönünk és feltétlen látogassatok el az ő oldalára is ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése