TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. november 30., vasárnap

Ideális

Fűszeres, szaftos, ízletes, pont ideális hűvös napokra.













 
SAJTOS-KÁPOSZTÁS ROLÁD, KÖMÉNYES SZAFTTAL
Hozzávalók:
4 nagy sz. sertéskaraj (4/15dkg)
30 dkg savanyú káposzta
1 db-10 dkg füstölt tömlős sajt
1 p. tejföl
2 ger. fokhagyma
1-2 ek. liszt
csombor (borsikafű)
fűszerpaprika
egész kömény
bors, só
A savanyú káposztát szükség szerint kimossuk, átvagdossuk és a sajttal kikeverjük.
A karajszeleteket, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és a sajtos-káposztát elosztjuk raktuk, majd a széleit kissé „behajtva, betűrögetve”, szépen felgöngyöljük őket. 
Ha úgy biztosabbak látjuk, akkor fogvájóval megtűzhetjük a végeinél ( én nem tettem).
Az így kapott roládokat felhevített zsiradékon elősütjük, megpirítjuk.
Ezután felöntjük kb.:3 deci vízzel, sózzuk, borsozzuk zúzott fokhagymával és legalább 1 bő teáskanálnyi egész köménnyel ízesítjük, a tetejére fűszerpaprikát szórunk (nem kell sok) és elkeverés nélkül, fedő alatt kb. 25 percig pároljuk. 
A tejfölből és lisztből habarást készítünk és besűrítjük vele szaftját.
Még egy 5 percig pároljuk, majd galuskával tálaljuk.


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése