A szakácsmustra 9. fordulóján ismét egy magyar „alkotó” kerül sorra, aki nem más mint LAJOS MARI.
Bizonyára Lajos Mari neve ismerősen csenghet sokunknak, receptjei a világhálón, magazin formájában, és a facebook-on is fellelhetők; na és ott vannak a „99 ...étel 33 színes ételfotóval” című könyvek, amkiket Hemző Károly fotós, társával készített.
A forduló háziasszonya Fűszermánia Gabi aki remélem, sikeresebb lesz a kiírt határidőig mint én, bár, aztán nekem sincs okom panaszra ;)
Az általam elkészített recept, természetesen egyszerű, aminél csak bor és a bazsalikom mennyiségét változtattam, mert szerintem az 1 kk. szárított bazsalikom kicsit kevés, a bor az meg ugyi... :) illetve a margarint olívaolajra cseréltem.
KÁPOSZTÁS-BAZSALIKOMOS CSIRKEMELL
Hozzávalók:
4 adag csirkemell (1/ kb.15 dkg)
80 dkg fejes káposzta
40 dkg paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 dl fehérbor
bazsalikom
bors, só
olívaolaj
A vöröshagymát félkarikákra vágjuk és egy kevéske olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a gerezdekre darabolt paradicsomot (igény szerint hámozhatjuk), sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal valamint zúzott fokhagymával ízesítjük, 5-6 percig főzzük, forraljuk; ha szükségesnek látjuk, egy kicsit önthetünk alá a borból.
A káposztát kisujjnyi csíkokra vágjuk és a paradicsomos alaphoz adjuk, alaposan összeforgatjuk, (picit sózhatjuk), majd fedő alatt 20-25 percig puhára, de nem pépesre pároljuk.
Közben a csirkemelleket sózzuk, borsozzuk és egy nagyobb serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukról megkapatjuk őket, majd aláöntjük a fehérbort és szintén fedő alatt 15 percig pároljuk.
Ezután a káposztát átöntjük a húsokra és 5-10 percig, fedő nélkül, lassan, összeforraljuk.
Csirkemelleket szeletkékre vágjuk és a káposztával körítve tálaljuk.
Lajos Mari ajánlása szerint: ha nagy étkű a család, akkor petrezselymes rizst vagy burgonyapürét adhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése