BOLDOG ÚJ ÉVET
KORHELYLEVES,
SERTÉSHÚSSAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
10 dkg kenyérszalonna
1 szál lángolt kolbász (15-20 dkg)
1 kg savanyúkáposzta
1 szál sárgarépa (12-15 dkg)
10 dkg hajdina
1 fej vöröshagyma
½ dl citromlé
½ dl fehérbor
csombor (borsikafű)
rozmaring
fűszerpaprika
só
A vöröshagymát felaprítjuk. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk. A
sertéscombot a megszokottnál kisebb kb. centis kockákra daraboljuk. A
sárgarépát félkarikákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A káposztát jól kimossuk és egy kicsit átvagdossuk.
A káposztát jelen esetben, azért mostam ki (egyébként, nem nagyon
szoktam) mert a végén citromlével és fehérborral tettem pikánssá a levest.
Kevéske zsiradékon a szalonnát, és a vöröshagymát együtt üvegesre
sütjük; aztán hozzáadjuk a húst és a répát. Amikor a hús kifehéredett,
elvesztette nyers színét beleszórjuk a kolbász karikákat, addig pirítjuk amíg
kicsit kiadja a színét, majd sózzuk, csomborral és rozmaringgal fűszerezzük,
meghintjük fűszerpaprikával és vízzel felöntve pörkölt módján főzzük 30 percig.
A kimosott, átvagdalt káposztát hozzáadjuk a húsos alaphoz, felöntjük vízzel, és jó egy
órát főzzük.
Ezután beleborítjuk a hajdinát, a citromlevet, a fehérbort és a hajdina puhulásától függően, kb. 20 perc alatt készre főzzük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése