TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 31., vasárnap

Most aztán télleg mingyár :D :D :D

Ezzel a recepttel megígérem, hogy idén már békibe hagylak bennetek , és kívánok nektek

BOLDOG ÚJ ÉVET 












KORHELYLEVES, 
  SERTÉSHÚSSAL ÉS HAJDINÁVAL
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
10 dkg kenyérszalonna
1 szál lángolt kolbász (15-20 dkg)
1 kg savanyúkáposzta
1 szál sárgarépa (12-15 dkg)
10 dkg hajdina
1 fej vöröshagyma
½ dl citromlé
½ dl fehérbor
csombor (borsikafű)
rozmaring
fűszerpaprika
A vöröshagymát felaprítjuk. A kenyérszalonnát apró kockákra vágjuk. A sertéscombot a megszokottnál kisebb kb. centis kockákra daraboljuk. A sárgarépát félkarikákra vágjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
A káposztát jól kimossuk és egy kicsit átvagdossuk.
A káposztát jelen esetben, azért mostam ki (egyébként, nem nagyon szoktam) mert a végén citromlével és fehérborral tettem pikánssá a levest.
Kevéske zsiradékon a szalonnát, és a vöröshagymát együtt üvegesre sütjük; aztán hozzáadjuk a húst és a répát. Amikor a hús kifehéredett, elvesztette nyers színét beleszórjuk a kolbász karikákat, addig pirítjuk amíg kicsit kiadja a színét, majd sózzuk, csomborral és rozmaringgal fűszerezzük, meghintjük fűszerpaprikával és vízzel felöntve pörkölt módján főzzük 30 percig.
A kimosott, átvagdalt káposztát hozzáadjuk a húsos alaphoz, felöntjük vízzel, és jó egy órát főzzük.
Ezután beleborítjuk a hajdinát, a citromlevet, a fehérbort és a hajdina puhulásától függően,  kb. 20 perc alatt készre főzzük
BÚÉK!!!
azŐrültSzakács legyen veletek 2018-ban is!


FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése