TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 12., kedd

Pulykacomb és leves avagy A forduló végére

Ismét levest ajánlok az én Drágájimnak!
Az apropója egy játék, verseny, stb...
Karácsonyi ízeket kell varázsolni a tányérra. Nézem a többi "pályázót", jönnek a jó kis húsos étkek, a fincsi sütik, de valamiért a leves háttérbe szorul (no, azért van, de minimális).
A karácsonyhoz a finom, kellemes zamatot adó fűszerek illata is hozzájárul, amit én most egy kicsit talán átértelmezve, talán bátran egy fincsi pulykaragulevesben próbálok megjeleníteni.















ZAMATOS PULYKARAGULEVES
Hozzávalók:
50 dkg kockázott pulyka felsőcomb filé
15 dkg sárgarépa
15 petrezselyem gyökér
15 dkg zöldborsó (fagyasztott)
4 ek. méz
3 dl tej
1,5 ek liszt
szerecsendió
kakukkfű
petrezselyem zöldje
bors, só
vaj és olívaolaj
5 dkg apró tészta
Vaj és olívaolaj hevített keverékén megpirítjuk a pulykacomb kockákat.
Közben megtisztítjuk, felkarikázzuk a zöldségeket és a húshoz adjuk.
Együtt szépen lepirítjuk, majd belekeverjük a mézet, és finoman megkaramellizáljuk.
Ezután hozzáadjuk a fagyos borsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük bő egy liter vízzel, kakukkfűvel ízesítve a hús puhulásáig főzzük.
A lisztet a tejjel simára keverjük, tehát habarás készítünk; hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, frissen reszelt szerecsendióval még zamatosabbá tesszük és készre főzzük.
Tálalás előtt egy jó adag aprított petrezselyemzölddel frissítjük, és külön kifőzött apró tésztával tálaljuk.


FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése