...vagy legalább is én nem kívánom.
TEJSZÍNES- ZÖLDSÉGES HAJDINA RIZOTTÓ
Hozzávalók:
25 dkg hajdina
20 dkg sárgarépa
20 dkg zöldbab (fagyasztott)
2 szál szálzeller
1 db kaliforniai paprika (piros)
1 fej vöröshagyma
1 dl tejszín
1,5 dl fehérbor (félédes)
rozmaring
lestyán
só
olívaolaj
sajt
A szárzellert, a sárgarépát, a vöröshagymát, apró kockákra vágjuk és olívaolajon együtt, egyszerre elkezdjük pirítani. Közben felkockázzuk a kaliforniai paprikát és a hajdinával együtt a zöldséges alaphoz adjuk, megsózzuk, lestyánnal és rozmaringgal ízesítve, vízzel felöntögetve, kevergetve, úgy mint a rizottót, kívánt puhaságúra főzzük.
A főzés felénél, hozzáadjuk a fagyos zöldbabot és a bort; az utolsó 2-3 percben pedig a tejszínt, aztán kellemes szaftosra forraljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése