No kérem, ebbe most bele lehet veszni, hogy ez nem az, az nem ilyen, stb...
Azt is meg kellett élnem, hogy épp nem volt, (lényegében még most sincs) itthon fűszerpaprikám, se zöld paprika, se piros, se sárga, se semmilyen se van.
Paradicsom se sincs.
De van hús, gomba, meg kolbász...
...tehát minden meg van!
Még akkor is ha Bakonyi nem ilyen 😁
...és a díszítés ???
-hm... Kőccsön kértem 😋
...és a díszítés ???
-hm... Kőccsön kértem 😋
BAKONYI
SERTÉSKARAJ, HUNCUT MÓDON
Hozzávalók:
60
dkg sertéskaraj
20-25
dkg gomba
10
dkg lángolt kolbász
1
fej vöröshagyma
1
p. tejföl
1
ek. liszt
őrölt
kömény
majoránna
bors,
só
4
adag galuska
A
sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevéske
zsiradékon elősütjük őket, majd fóliával letakarva félretesszük.
A
vöröshagymát felaprítjuk, és visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük.
Közben
a gombát szükség szerint megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
A
kolbászt pici kockákra vágjuk.
Először
gombát adjuk a hagymához, aztán néhány perc pirítás után a kolbászt, újabb pár
perc elteltével, amikor a kolbász szépen kiadta színét, megsózzuk, fűszerezzük
köménnyel és picike majoránnával, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Belerakjuk a elősütött szeleteket, és szép lassan puhára pároljuk, (szükség
szerint pótoljuk a levét) a tejfölből és a lisztből készült habarással
besűrítjük.
Galuskával
tálaljuk.
Csak 1 jó tanács: A kolbásznak van íze, a húst sóztuk borsoztuk, tehát csak óvatosan fűszerezzük, sózzuk!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése