TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 13., szerda

Gomba és tejföl avagy Ez van, amikor nincs más csak bukta

No kérem, ebbe most bele lehet veszni, hogy ez nem az, az nem ilyen, stb...
Azt is meg kellett élnem, hogy épp nem volt, (lényegében még most sincs) itthon fűszerpaprikám, se zöld paprika, se piros, se sárga, se semmilyen se van. 
Paradicsom se sincs.
De van hús, gomba, meg kolbász...
...tehát minden meg van!
Még akkor is ha Bakonyi nem ilyen 😁



...és a díszítés ??? 
-hm... Kőccsön kértem 😋














BAKONYI SERTÉSKARAJ, HUNCUT MÓDON
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20-25 dkg gomba
10 dkg lángolt kolbász
1 fej vöröshagyma
1 p. tejföl
1 ek. liszt
őrölt kömény
majoránna
bors, só
4 adag galuska
A sertéskarajt felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és kevéske zsiradékon elősütjük őket, majd fóliával letakarva félretesszük.
A vöröshagymát felaprítjuk, és visszamaradt zsiradékon üvegesre sütjük.
Közben a gombát szükség szerint megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
A kolbászt pici kockákra vágjuk.
Először gombát adjuk a hagymához, aztán néhány perc pirítás után a kolbászt, újabb pár perc elteltével, amikor a kolbász szépen kiadta színét, megsózzuk, fűszerezzük köménnyel és picike majoránnával, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Belerakjuk a elősütött szeleteket, és szép lassan puhára pároljuk, (szükség szerint pótoljuk a levét) a tejfölből és a lisztből készült habarással besűrítjük.
Galuskával tálaljuk.
Csak 1 jó tanács:  A kolbásznak van íze, a húst sóztuk borsoztuk, tehát csak óvatosan fűszerezzük, sózzuk!

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése