TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 11., hétfő

Kedvenc avagy A nagy kedvenc

A füstölt makréláról nem akarok túlzottan áradozni, ha találkoztok vele feltétlen ki kell próbálni. Nekem most szerencsém volt, és tudtam filét vásárolni, ugyi ez valamivel praktikusabb mint az egész, de (a jajveszékelés megelőzve) ebben is előfordulhat  szálka...
Mentségére szolgáljon... a hal az egy ilyen állat 😁😘


   









FÜSTÖLT MAKRÉLASALÁTA
Hozzávalók:
1 db egész makréla vagy 1-2 csomag filé (súly függő)
30 dkg paradicsom
1 kisebb kigyóuborka (kb. 20 centi 😁 👍)
1 fej lilahagyma
4 ek. olívaolaj
salátafélék
bors, só
A paradicsomot, az uborkát és a lilahagymát kis kockákra daraboljuk; egy tálba rakjuk, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, összekeverjük és legalább félnapig hűtőben érleljük.
A salátaféléket tányérra tépkedjük, az összeértet zöldségeket (paradicsom, uborka, lilahagyma) ráhalmozzuk, a makrélafilét pedig lazán kézzel rácsipkedjük.
ŐrültenJóÉtvágyat kívánok hozzá. 

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése