Ma már lazítottam egy kicsit, kimenekülve a karácsonyi túlevésből, mondjuk ez szilveszterig így is lesz, aztán akkor ismét lehet minden sza...
...sokat enni, inni, mókázni, múlatni a évet és a derékbőséget 😁
Itt jut eszembe egy nagy-nagy bölcselet, illetve inkább egy kérdés!
-Szerintetek, azért vagyok 140 kiló, mert az elmúlt 47 évben, minden Karácsony és Szilveszter között felszedtem 2,97872... kilót, vagy azért, mert minden Szilveszter és Karácsony között gyarapodtam ilyen csodálatosra?
Tehát létezik-e, a - Jajj, úgy meghíztam ünnepek alatt! - egetrengető jajveszékelés?
...vagy belátjuk, hogy, feljött rám néhány kiló, ami január elsejétől (na jó,másodikától), a legtermészetesebb módon, "koplalás" nélkül, visszatérve a megszokott, normál étkezésre, le is fog menni...?
Naddde, mindegy; én ma már koplaltam, sanyargattam magam, és csak ilyen semmi kis izét nyammogtam 😁😁😁
GRILLEZETT PADLIZSÁNSALÁTA, FETÁVAL
2 személyre
Hozzávalók:
1 db padlizsán (kb. 40 dkg)
10 -15 dkg Feta vagy Krémfehér
sajt
8 db koktélparadicsom
5-6 karika kígyóuborka
4 ek. almaecet
2 ek. olívaolaj + kenegetés
chili pehely (most éppen, füstölt–chipotle)
kakukkfű
csipet só és cukor
A padlizsánt kb.½ centis szeletekre
vágjuk, megkenegetjük mindkét oldalukat olívaolajjal és sózás nélkül grillserpenyőben
szépen megsütjük őket; félretesszük kihűlni.
Közben elkészítjük az öntetet. 5-6 karika kígyóuborkát apró kockákra vágunk és egy tálkába rakjuk, egy csipet sót
és cukrot adunk hozzá, elkeverjük 10-15 percig pihentetjük, aztán meglocsoljuk az almaecettel
valamint az olívaolajjal, chili pehellyel és kakukkfűvel ízesítjük alaposan összekeverjük.
A padlizsán karikákat szépen
elrendezzük a tányérokon, negyedekre darabolt koktélparadicsomot szórunk rá, majd
jöhet a kockázott, vagy csak simán az ujjainkkal elmorzsolt Feta sajt, ha ezzel
is megvagyunk, rálocsoljuk az öntetet.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése