JOGHURTOS VÖRÖSLENCSE LEVES
Hozzávalók:
10 dkg vöröslencse
10 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
1 p. natúr joghurt (150g)
1ek. liszt
1 ek. egész kömény
2 ek. méz
lestyán
chili pehely v. Cayenne bors
só
A hagymát felaprítjuk, a
sárgarépát apró kockákra vágjuk, és egy kevéske olívaolajon, együtt elkezdjük
pirítani, közben közé szórjuk a köménymagot. Aztán megsózzuk, lestyánnal, chili pehellyel és a mézzel ízesítjük, felöntjük bő 1 liter vízzel és felforraljuk. 5 perc
forrás után hozzáadjuk a vöröslencsét, és 10-12 perec alatt puhára főzzük
(figyeljünk, ez a fajta lencse, hamar szét főhet). Közben joghurtból és
lisztből habarást készítünk, amivel a levesünket besűrítjük. Habarásnál mindig
alkalmazzuk a hőkiegyenlítést és ne forraljuk túl, mert előfordulhat, hogy kicsapódik a tejtermék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése