TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 25., hétfő

Lazac és padlizsán avagy Egy ünnepnap

Tegnap ezzel ünnepeltem 😉












LAZACFILÉ, SZEZÁMMAGOS PADLIZSÁNNAL
  ÉS KAPROS-SÁRGARÉPÁS RIZZSEL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé (adagonként 15-18 dkg)
1 db padlizsán
20 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
2 ek. szezámmag
bors, só
olívaolaj
A padlizsánt felkockázzuk, egy tálba rakjuk, és meglocsoljuk 4 ek. olívaolajjal, alaposan beleforgatjuk, félretesszük pihenni.
A sárgarépát picike kockákra vágjuk.
A rizst a hagyományos módon készítjük el, azzal a kis kunkorral, hogy már az elején hozzáadjuk a sárgarépa kockákat, illetve aprított kaprot is használunk az ízesítéséhez.
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olajjal és grillserpenyőben szépen, oldalankét 3-4 perc alatt megsütjük.
A fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk.
A padlizsánkockákat egy száraz serpenyőben kezdjük el pirítani, (ugyi egyszer már olajoztuk!) később finoman adhatunk hozzá még olajat, de ügyeljünk arra, hogy ne legyen tocsogós (a padlizsán hajlamos arra, hogy rengeteg olajat magába szívjon). Amikor már kezd szépen pirulni, hozzáadjuk a szezámmagot és a fokhagymát, megsózzuk és óvatosan összepirítjuk; időzítsünk úgy, hogy ez legyen az utolsó művelet, tálalás előtt.


FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése