Tegnap ezzel ünnepeltem 😉
LAZACFILÉ, SZEZÁMMAGOS
PADLIZSÁNNAL
ÉS KAPROS-SÁRGARÉPÁS
RIZZSEL
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé (adagonként
15-18 dkg)
1 db padlizsán
20 dkg rizs
20 dkg sárgarépa
2 ger. fokhagyma
2 ek. szezámmag
bors, só
olívaolaj
A padlizsánt felkockázzuk, egy
tálba rakjuk, és meglocsoljuk 4 ek. olívaolajjal, alaposan beleforgatjuk, félretesszük
pihenni.
A sárgarépát picike kockákra
vágjuk.
A rizst a hagyományos módon készítjük el, azzal a kis kunkorral, hogy már az elején hozzáadjuk a sárgarépa
kockákat, illetve aprított kaprot is használunk az ízesítéséhez.
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk,
meglocsoljuk olajjal és grillserpenyőben szépen, oldalankét 3-4 perc alatt megsütjük.
A fokhagymát vékony szeletkékre
vágjuk.
A padlizsánkockákat egy száraz serpenyőben kezdjük el pirítani, (ugyi egyszer
már olajoztuk!) később finoman adhatunk hozzá még olajat, de ügyeljünk arra,
hogy ne legyen tocsogós (a padlizsán hajlamos arra, hogy rengeteg olajat magába
szívjon). Amikor már kezd szépen pirulni, hozzáadjuk a szezámmagot és a
fokhagymát, megsózzuk és óvatosan összepirítjuk; időzítsünk úgy, hogy ez legyen
az utolsó művelet, tálalás előtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése