Még mindig lazítok és még mindig (viszonylag) könnyű kajákban gondolkodom.
Pl. 👉
👇
TŐKEHALAS
PARADICSOMOS FUSILLI,
CSEMEGEKUKORICÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg
színes fusilli (vagy orsó tészta)
80 dkg friss
tőkehalfilé (ez kb. 1 kiló fagyasztott, kiolvasztva)
40 dkg
paradicsom
20 dkg
csemegekukorica (konzerv)
3 ek.
balzsamecet
kakukkfű
bors, só
A tésztát
kifőzzük.
A halfiléket az ujjainkkal eltépkedjük, „szétmorzsoljuk”, !!! ezt azért is az ujjainkkal végezzük, hogy garantáltan szálkamentes legyen !!! de utána még késsel is megcsapkodhatjuk.
A
paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, és egy serpenyőben olívaolajon
elkezdjük párolni, pár perc után meglocsoljuk balzsamecettel, hozzáadjuk a
halat, kakukkfűvel és borssal ízesítve kb. 10 percig lassan pároljuk, főzzük.
Aztán beleborítjuk a kukoricát, és a kifőtt tésztát, alaposan összeforgatjuk,
majd forrón tálaljuk.
Tálaláskor
megszórhatjuk sajttal, bár én ezt most kihagytam.
Óvatosan
mondom, mielőtt le Jamie-ztek, egy ici-pici, nem sok, ippeg csak alig, a zize
miatt, jól áll néki a chili is.
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése