TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. december 27., szerda

Hal és tészta avagy Még mindig lazítok

Még mindig lazítok és még mindig (viszonylag) könnyű kajákban gondolkodom.
Pl. 👉
         👇











TŐKEHALAS PARADICSOMOS FUSILLI,
            CSEMEGEKUKORICÁVAL
Hozzávalók:
25 dkg színes fusilli (vagy orsó tészta)
80 dkg friss tőkehalfilé (ez kb. 1 kiló fagyasztott, kiolvasztva)
40 dkg paradicsom
20 dkg csemegekukorica (konzerv)
3 ek. balzsamecet
kakukkfű
bors, só
A tésztát kifőzzük.
A halfiléket az ujjainkkal eltépkedjük, „szétmorzsoljuk”, !!! ezt azért is az ujjainkkal végezzük, hogy garantáltan szálkamentes legyen !!! de utána még késsel is megcsapkodhatjuk.
A paradicsomot apró kockákra vágjuk, megsózzuk, és egy serpenyőben olívaolajon elkezdjük párolni, pár perc után meglocsoljuk balzsamecettel, hozzáadjuk a halat, kakukkfűvel és borssal ízesítve kb. 10 percig lassan pároljuk, főzzük. Aztán beleborítjuk a kukoricát, és a kifőtt tésztát, alaposan összeforgatjuk, majd forrón tálaljuk.
Tálaláskor megszórhatjuk sajttal, bár én ezt most kihagytam.
Óvatosan mondom, mielőtt le Jamie-ztek, egy ici-pici, nem sok, ippeg csak alig, a zize miatt, jól áll néki a chili is.



FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése